Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Λάρισα: Καθηγήτρια κατήγγειλε τον προϊστάμενό της για βιασμό

Λάρισα: Καθηγήτρια κατήγγειλε τον προϊστάμενό της για βιασμό

Καθηγήτρια στην Λάρισα κατέθεσε μήνυση για βιασμό κατά του προϊσταμένου της στο γραφείο του οποίου υπηρετεί. Η καταγγέλλουσα έχει προσκομίσει στις Αρχές και το φόρεμα, το οποίο φέρεται να φορούσε το βράδυ του περιστατικού και στο οποίο – όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ – υπάρχουν ίχνη σπέρματος. 

Όλα συνέβησαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2021. Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, η καθηγήτρια – παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών – βρέθηκε με τον προϊστάμενό της εκτός εργασιακού χώρου στο ίδιο αυτοκίνητο και εκείνος της ζήτησε να συνευρεθεί μαζί του.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, η καθηγήτρια – όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία» – υποβλήθηκε έκθεση ιδιωτικού εργαστηρίου, σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη γενετικού υλικού στο φόρεμα της. Η μήνυση έχει κοινοποιηθεί στο υπουργείο όπου υπάγονται μηνύτρια και μηνυόμενος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, με τον προϊστάμενο της εκπαιδευτικού να αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις την Δευτέρα. Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, 11 Οκτωβρίου και έχουν κληθεί για κατάθεση τόσο η καταγγέλλουσα, όσο και μάρτυρες.

Ο δικηγόρος της εγκαλούσας Θωμάς Παπαλιάγκας, μιλώντας στο larissanet.gr, υποστήριξε ότι η εκπαιδευτικός βρίσκεται ήδη στην πέμπτη εβδομάδα αναρρωτικής άδειας και προσπαθεί να βρει τον εαυτό της. Ο ψυχίατρος που την παρακολουθεί συνιστά την αποφυγή στην έκθεση του εργασιακού της περιβάλλοντος, αφού της ξυπνά τραυματικές μνήμες Μάλιστα ο δικηγόρος της εγκαλούσας υποστηρίζει ότι ο προϊστάμενος αρνείται να της εγκρίνει τη μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία προφανώς θέλοντας να την ελέγχει. Και λόγω αυτής του της συμπεριφοράς ο ίδιος συνέταξε αναφορά προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Πληροφορίες: εφημερίδα Ελευθερία, onlarissa.gr και larissanet.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις