Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Κάλυμνος: Γιατί η οικογένεια του φοιτητή κάνει μηνύσεις – Τι λέει ο νονός του [vid]

Κάλυμνος: Γιατί η οικογένεια του φοιτητή κάνει μηνύσεις – Τι λέει ο νονός του [vid]

– Οι γονείς του κατέθεσαν μήνυση και βρέθηκαν για ώρες στη ΓΑΔΑ
– “Ζητάμε να γίνει δεύτερη νεκροτομή” είπε στο “Live news” ο δικηγόρος της οικογένειας
– Μιλώντας στην “ΤΑΤΙΑΝΑ live” ο νονός του φοιτητή περιέγραψε τα καυτά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις
– Ακόμα δεν έχει γίνει η κηδεία του νεαρού φοιτητή

Μπορεί ο ιατροδικαστής να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου ήταν ένα δυστύχημα, ωστόσο η οικογένειά του νεαρού φοιτητή επιμένει ότι υπάρχουν ενδείξεις εγκλήματος. Για το λόγο αυτό, το πρωί πήγαν στη ΓΑΔΑ και υπέβαλαν μήνυση κατ’ αγνώστων για τη δολοφονία του παιδιού τους.

Αμέσως μετά άρχισαν να καταθέτουν στους αστυνομικούς, σε μια προσπάθεια να δείξουν πως ο Νίκος Χατζηπαύλου δολοφονήθηκε και δεν σκοτώθηκε σε δυστύχημα. Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στην εκπομπή LiveNews, είπε:

“Σήμερα η οικογένεια κατέθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστου. Η μητέρα, ο πατέρας και ο νονός του παιδιού κατέθεσαν όλα τα στοιχεία και τα ερωτηματικά… Δεν είναι μόνο το βάρος ενός ανθρώπου που έχει χάσει το παιδί του, είναι πάρα πολλά τα ερωτήματα… Ζητάμε να γίνει και δεύτερη νεκροτομή”…

Ο Νίκος Χατζηπαύλου εξαφανίστηκε στην Κάλυμνο στις 19 Νοεμβρίου και βρέθηκε νεκρός 6 μέρες μετά. Πώς είναι δυνατόν να είχε ερευνηθεί το σημείο τόσες φορές από τους διασώστες και κανείς να μη βρήκε τον νεαρό; Ποιος προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές, οδηγώντας σε άλλο σημείο τις έρευνες με αφορμή ένα ζευγάρι παπούτσια – ίδια με του φοιτητή – που βρέθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση από το σημείο που βρέθηκε η σορός του;

Ο νονός του φοιτητή, μίλησε στην εκπομπή “ΤΑΤΙΑΝΑ live” για τα καυτά ερωτήματα της υπόθεσης:

“Κάτα την άποψη της οικογένειας, υπάρχουν κάποια ερωτήματα. Για παράδειγμα, με διαβεβαίωσαν αστυνομία και διασώστες ότι στο συγκεκριμένο σημειο πέταξε για πολλή ώρα ελίκόπτερο με θερμική κάμερα και δεν είδε (τον αγνοούμενο). Το επόμενο στοιχείο είναι ότι δεν βρήκε ούτε το drone κάτι… Το σκυλί της ΕΜΑΚ ήταν εκεί, εκπαιδευμένος σκύλος της ΕΜΑΚ… Βρέθηκαν παπούτσια που έμοιαζαν με τα παπούτσια του Νίκου μας σε άλλο σημείο του βουνού και κάποιος κατηύθηνε τις διασωστικές ομάδες προς τα εκεί”.

Δεκτό το αίτημα για δεύτερη νεκροψία – νεκροτομή

Η οικογένεια είχε ζητήσει να ορίσει δικό της πραγματογνώμονα, επειδή αρχικά είχε διαρρεύσει το ενδεχόμενο δολοφονίας με πυροβολισμό στο κεφάλι. Ομως, η νεκροτομή από τον ιατροδικαστή Ρόδου Παναγιώτη Κοτρέτσο έδειξε τελικά ότι επρόκειτο για δυστύχημα.

Υστερα από αυτό, υπήρξε άμεση αντίδραση του εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, ο οποίος, θέλοντας να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση θανάτου του αδικοχαμένου φοιτητή, έδωσε εντολή να μεταφερθεί η σορός στην Αθήνα, ώστε να γίνει νέα νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία. Ο νέος ιατροδικαστής είτε θα επιβεβαιώσει το πόρισμα του συναδέλφου του από τη Ρόδο, που έκανε την αρχική νεκροτομή στο σώμα του 21χρονου και μιλά περί δυστυχήματος, είτε θα το απορρίψει και τότε θα ακολουθηθούν άλλες διαδικασίες.

Πηγή: ΤΑΤΙΑΝΑ live, Live news,

 

Νότιο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις