Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πέλλα: Με άγριες διαθέσεις οι ροδακινοπαραγωγοί

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε κινητοποιήσεις, που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνουν αποκλεισμούς κονσερβοποιείων και μη παράδοση ροδάκινων στις ομάδες παραγωγών, ενδέχεται να προχωρήσουν από τη Δευτέρα οι ροδακινοπαραγωγοί του νομού…

σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ανοιχτές τιμές παραλαβής της παραγωγής τους από τις βιομηχανίες. Οπως υποστηρίζουν, είναι αναγκασμένοι να παραδίδουν τα προϊόντα τους στις κονσερβοποιίες, χωρίς να γνωρίζουν ακόμη την τιμή πώλησής τους.

Η οριστική απόφαση για την πραγματοποίηση -ή μη- των κινητοποιήσεων αναμένεται να ληφθεί την Παρασκευή (30-07-2010) στη Σκύδρα, στη διάρκεια γενικής συνέλευσης των παραγωγών συμπύρηνου ροδάκινου της περιοχής.

Οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας συνεδρίασαν και χτες το απόγευμα, παρουσία των βουλευτών της περιοχής, Βασίλη Γιουματζίδη και Ηλία Θεοδωρίδη, στους οποίους παρουσίασαν τα αιτήματα του κλάδου. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται και η διεκδίκηση προγράμματος αναδιάρθρωσης της παραγωγής, με οργανωμένες εκριζώσεις δέντρων παραγωγής συμπύρηνου ροδάκινου. Στη συνάντηση είχαν προσκληθεί και οι Θεοδώρα Τζάκρη (υφυπουργός Εσωτερικών) και Αθανάσιος Καρασμάνης, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε