Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πρέβεζα: Βούλιαξε το Θεσπρωτικό – “Λίμνη” το κέντρο Υγείας

Πρέβεζα: Βούλιαξε το Θεσπρωτικό – “Λίμνη” το κέντρο Υγείας

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο Θεσπρωτικό από τα νερά που έχουν πλημμυρίσει όχι μόνο το χωριό αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Λούρος ποταμός από την μια, που έχει ξεχειλίσει εδώ και μέρες και οι τόνοι νερού που κατεβαίνουν από τα γύρω βουνά έχουν κάνει την περιοχή να στενάζει κάτω από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο υδάτινος παράγοντας.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Θεσπρωτικού, σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr, από την περασμένη Τετάρτη μέχρι και σήμερα έχει κληθεί να επέμβει σε 13 περιστατικά στην περιοχή για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, ένα ξενοδοχείο και το Κέντρο Υγείας.

Η πιο δύσκολη περίπτωση για την Πυροσβεστική είναι αυτή του Κέντρου Υγείας όπου σήμερα χρειάστηκε εκτός από μια φορητή αντλία να συνεισφέρει και όχημα της υπηρεσίας κάνοντας άντληση με τα μυζητικά του οχήματος από το υπόγειο του Κέντρου Υγείας.

Επί τρεις ώρες συνολικά δούλευαν συγχρόνως μία φορητή αντλία και η αντλία του οχήματος χρησιμοποιώντας και τις δύο εκροές του για να μπορέσουν να απομακρυνθούν οι τόνοι νερού το οποίο είχε φτάσει το ενάμιση μέτρο.

Σε επικοινωνία που είχε το pamepreveza.gr, με τον προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θεσπρωτικού κ. Μπόμπορη Κωνσταντίνο, μας είπε ότι το πρόβλημα υφίσταται ακόμη διότι μέσα από τους τοίχους του υπογείου, εισρέει ποσότητα νερού λόγω της αύξησης του ύψους της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα ενώ στο σημείο παραμένει η φορητή αντλία και μόλις η στάθμη του νερού στο υπόγειο ανέβει περισσότερο των 10 πόντων, γίνεται άντληση του.

Επίσης σήμερα το πρωί από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Θεσπρωτικού πραγματοποιήθηκε στην Στεφάνη Πρέβεζας, απεγκλωβισμός 13ων προβάτων από στάβλο στην περιοχή διότι είχε πλημμυρίσει και τα ζώα κινδύνευαν να πνιγούν.

Για μια ακόμη φορά μετά τα περιστατικά των τελευταίων ημερών διαφαίνεται το πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Θεσπρωτικό, το οποίο κινδυνεύει να κλείσει.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να επέμβουν οχήματα με άντρες από Φιλιππιάδα ή από Πρέβεζα πράγμα το οποίο θα σήμαινε την μη άμεση επέμβαση αφού και τα δύο τμήματα βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

Διαβάστε επίσης: Το χιόνι έφερε προβλήματα – Διακοπές ρεύματος και κατολισθήσεις στην Ξάνθη

“Κατακλυσμός” και χιόνι στην Ξάνθη (video)

Ξάνθη: Μεγάλες καταστροφές από τον ανεμοστρόβιλο στο Δέκαρχο (VIDEO)

Συναγερμός στον Έβρο – Στα “όρια” του και ο ποταμός Άρδας

“Φουσκώνει” επικίνδυνα ο Αλφειός

Καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι το σαββατοκύριακο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε