Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρόδος: Καταδικάστηκε γνωστός ξενοδόχος για απάτη, πλαστογραφία και υπεξαίρεση!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο δικηγόρος βρέθηκε στα δικαστήρια μετά από μηνύσεις που έκανε η σύζυγος του αδερφού του…

Βαρύς έπεσε τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής (09-12-2011), μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων, ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε γνωστό ξενοδόχο της Ρόδου που κρίθηκε ένοχος σε τρεις υποθέσεις – απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης – και καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή κάθειρξης 24 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.

Ο ξενοδόχος βρέθηκε αντιμέτωπος στο εφετείο, μετά από μηνύσεις που υπέβαλε σε βάρος του η σύζυγος του εκλιπόντος αδελφού του και κληρονόμος του, κάτοχος πλέον του συνόλου των μετοχών οικογενειακής ξενοδοχειακής εταιρείας μετά από διανομή της οικογενειακής περιουσίας.

Ο κατηγορούμενος ξενοδόχος μετά τον θάνατο του αδελφού του, σύστησε στη Pόδο δύο ανώνυμες τουριστικές – ξενοδοχειακές εταιρείες το έτος 1984 και 1986, με σκοπό την εκμετάλλευση των δύο συνιδιόκτητων ξενοδοχείων τους στην Λάρδο Pόδου.

Και στα δύο διοικητικά συμβούλια συμμετείχαν, μέχρι του θανάτου του αδελφού του, τα ίδια πρόσωπα με άλλους ρόλους και τούτο για τυπικούς και μόνον λόγους. Συγκεκριμένα στη μια ως πρόεδρος του Δ.Σ. είχε οριστεί ο εκλιπών ενδιαμέσως αδελφός του και ο ίδιος διευθύνων σύμβουλος, ενώ στην άλλη πρόεδρος ήταν ο ίδιος και διευθύνων σύμβουλος ο εκλιπών αδελφός του.

Mετά το θάνατο του αδελφού του, η σύζυγός του, νυν πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Δ.Σ., υπέβαλε μηνύσεις και αστικές αγωγές εις βάρος του κουνιάδου της υποστηρίζοντας ότι είχε τελέσει τα ως άνω αδικήματα σε βάρος της εταιρείας.

Η αντιδικία κρατά χρόνια και οι προσπάθειες για εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς δεν τελεσφόρησαν μέχρι σήμερα.
Στην πρώτη υπόθεση το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών στον κατηγορούμενο που κρίθηκε ένοχος απάτης από την οποία το περιουσιακό όφελος και η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 73.000 ευρώ και πλαστογραφίας κατ΄εξακολούθηση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε