Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σε απόγνωση οι παραγωγοί της Κρήτης λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Σε απόγνωση οι παραγωγοί της Κρήτης λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

‘Εξαλλοι οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κατεβούν στο λιμάνι του Ηρακλείου απαιτώντας την φόρτωση φορτηγών σε πλοίο με οποιονδήποτε τρόπο.

Άμεσα την οικονομική καταστροφή αντιμετωπίζουν εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ οι παραγωγοί κηπευτικών της Κρήτης και ειδικά εκείνοι απο Ιεράπετρα και Τυμπάκι, όπως αναφέρει το flashnews.gr

Στην Κρήτη, μετά από έξι ημέρες απεργίας των ναυτεργατών, με τα πλοία να παραμένουν «δεμένα», είναι εμφανείς οι ελλείψεις σε προιόντα, όπως γάλα αλλά και οτιδήποτε “φρέσκο” μεταφέρεται στο νησί.

Μεγάλες ποσότητες κηπευτικών, κυρίως από Ιεράπετρα και Τυμπάκι, έχουν ήδη συσσωρευτεί χωρίς να μπορούν να διοχετευτούν στις αγορές, με αποτέλεσμα, ενδεχόμενη παράταση της απεργίας, να θέτει σε κίνδυνο, όχι μόνο αυτά τα προιόντα αλλά και το σύνολο της παραγωγής των αγροτών.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου και γραμματέας της ΟΑΣΝΗ κ.Γιώργος Ντισπιράκης, το πρόβλημα δεν είναι μόνο η υποβάθμιση της ποιότητας και η καταστροφή των κηπευτικών που έχουν συγκομισθεί και βρίσκονται στα ψυγεία, αλλά η απώλεια των αγορών και η πτώση των τιμών.

Συγκεκριμένα, όπως είχε γίνει και το 2010, οι αγορές δεν πρόκειται να περιμένουν για πολύ τα Κρητικά κηπευτικά, αλλά θα αναζητήσουν αλλού προιόντα για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Και όταν τελικά θα φύγουν τα Κρητικά κηπευτικά, θα υπάρξει μεγαλύτερη προσφορά από την ζήτηση, με αποτέλεσμα να πέσουν κατακόρυφα οι τιμές, ακόμη και κάτω του κόστους.

Πάντως οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κατεβούν στο λιμάνι του Ηρακλείου απαιτώντας την φόρτωση φορτηγών σε πλοίο με οποιονδήποτε τρόπο.

Να σημειωθεί πως χθες η προσπάθεια του δημάρχου Iεράπετρας κ.Αναστασάκη για εξεύρεση έστω οχηματαγωγού πλοίου προκειμένου να ναυλωθεί για την μεταφορά των φορτηγών με τα κηπευτικά, απέβει άκαρπη, με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο να ζητήσει ως έσχατη λύση, ακόμη και την πολιτική επιστράτευση των απεργών.

Παράλληλα σε πλήρες αδιέξοδο βρίσκονται εκατοντάδες Κρητικοί που πρέπει να μεταβούν στην Αθήνα είτε για δουλειές, είτε για λόγους υγείας, και λόγω της απεργίας των ναυτεργατών, υποχρεώνονται είτε να ταξιδέψουν αεροπορικώς, είτε – λόγω της οικονομικής κρίσης – έχουν αποκλειστεί στο νησί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε