Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Σεισμός στην Κρήτη: Η στιγμή που χτυπούν το Ηράκλειο 5,2 Ρίχτερ – Σείεται η γη – video

Σεισμός στην Κρήτη: Η στιγμή που χτυπούν το Ηράκλειο 5,2 Ρίχτερ – Σείεται η γη – video

Ο Σεισμός στην Κρήτη προκαλεί αναστάτωση στο Ηράκλειο. Τα 5,2 Ρίχτερ αποτυπώνονται στην κάμερα εργοστασίου…

Ο Σεισμός στην Κρήτη, μεγέθους, 5,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα στις 07:40 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 304 χλμ νότια/νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 23 χλμ δυτικά/βορειοδυτικά του Ηρακλείου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 66.1 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Κρήτη: Η στιγμή της δόνησης

Τη διάρκεια του σεισμού αλλά και το “κούνημα” της κάμερας σε εγκαταστάσεις επιχείρησης στο δήμο Μινώα στο Ηράκλειο, αποτυπώνει βίντεο από κάμερα ασφαλείας.

Το βίντεο, που δημοσιεύει το cretalive.gr, είναι από κάμερα στον Αλευρόμυλο “Μύλοι Αγίας Μαρίνας” στη Βόνη και δείχνει τι συνέβη την ώρα του σεισμού.

Αρχικά ο σεισμός είχε «μετρηθεί» σε 5,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 170 χιλιόμετρα και επίκεντρο 31 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

Στη συνέχεια όμως, εκτός από το μέγεθος του σεισμού, άλλαξε και το εστιακό του βάθος, καθώς σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ήταν 66,1 χιλιόμετρα, αλλά και το επίκεντρο, που πλέον εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά του Ηρακλείου.

σεισμός
Η πρώτη εκτίμηση για το σεισμό στην Κρήτη

Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη αλλά και σε νησιά του νοτίου Αιγαίου. Ήταν όμως μικρής διάρκειας, που η δόνηση κράτησε 5 με 6 δευτερόλεπτα, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί από τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη. σεισμός

Η Πυροσβεστική είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Λαγουδακης. «Σε επαφή που είχαμε με τις τοπικές Αρχές στην περιοχή ανάμεσα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά. Είμαστε όμως σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε» ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις