Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Σεισμός στην Κρήτη

Σεισμός στην Κρήτη

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, στην Κρήτη.
Σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης.
31 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο το επίκεντρο, κοντά στα Ανώγεια.
Λέκκας: Ήταν επιφανειακός ο σεισμός.

Ισχυρός σεισμός που ταρακούνησε όλο το νησί λαχτάρησε το πρωί της Τετάρτης (31.07.2019) την Κρήτη. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και έγινε αισθητός και σε νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας (που μπορεί να αλλάξει) το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,3 Ρίχτερ. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:39 το πρωί και είχε επίκεντρο περιοχή 31 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μίλησε για επιφανειακό σεισμό, που έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου. “Ήταν επιφανειακός σεισμός σε γνωστές ζώνες που διατρέχουν την Κρήτη από βορρά προς νότο”, τόνισε ο κ. Λέκκας.

Δείτε τι δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας

https://youtu.be/Mj2juTwATrc

Σύμφωνα με το διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη επικοινωνήσει με τις λοιπές υπηρεσίες της Κρήτης, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα.

Παρόλα αυτά, ο κ. Λαγουδάκης διαβεβαίωσε πως «οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα».

Με πληροφορίες και από neakriti.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις