Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Σέρρες: Κούλουμα σε λευκό τοπίο…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με χιόνια γιόρτασαν τα φετινά κούλουμα οι Σερραίοι, καθώς από το πρωί το χιονόνερο και η σφοδρή χιονόπτωση κατά τόπους είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού…

Οι Σερραίοι δεν πτοήθηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες και ανταποκρίθηκαν στο έθιμο. Στην πόλη των Σερρών τα Κούλουμα γιορτάστηκαν στο στρατόπεδο Παπαλουκά και στο πάρκο Ομόνοιας, όπου δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να δοκιμάσουν τα νηστίσιμα σαρακοστιανά εδέσματα που διένειμε ο δήμος Σερρών.

Στο δήμο Σιντικής τα Κούλουμα γιορτάστηκαν στα δημοτικά διαμερίσματα Βυρώνειας, Πετριτσίου, Χορτερού, Μεγαλοχωρίου Κερκίνης Ομαλού και Στρυμονοχωρίου κάτω από τις ίδιες δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Το γλέντι άναψε στο δημοτικό διαμέρισμα της Τερπνής του δήμου Βισαλτίας, όπου παρά την έντονη χιονόπτωση ο κόσμος έσυρε τον παραδοσιακό χορό, ανταλλάσοντας εγκάρδιες ευχές για την Σαρακοστή.

Στο δήμο Εμμ. Παπά η παραδοσιακή φασολάδα, που σιγόβραζε μέσα στα τσουκάλια από νωρίς το πρωί είχε την τιμητική της. Το γλέντι στήθηκε από νωρίς το πρωί στο προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία στην Πεντάπολη, ενώ το έθιμο γιορτάστηκε και στο Παραλίμνιο, στο Ψυχικό και στο Άγιο Πνεύμα.

Στο δημοτικό διαμέρισμα του Χρυσού τις εντυπώσεις έκλεψαν οι ιππικοί αγώνες, που διεξήχθηκαν με τους ιππείς να μην πτοούνται από την βροχόπτωση, προσφέροντας ένα ιδιαίτερο θέμα στους εκατοντάδες παρευρισκομένους που έδωσαν το «παρών» κάτω από τη σκέπη της ομπρέλας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε