Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Συγκεντρωμένοι αγρότες στο λιμάνι της Σούδας πιέζουν για την αναχώρηση πλοίου

ΦΩΤΟ από το FlashNews
ΦΩΤΟ από το FlashNews

Στο λιμάνι της Σούδας έφτασαν λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα αγρότες από την Κουντούρα, τα Φαλάσαρνα το Λαφονήσι, και την ευρύτερη περιοχή της Κισάμου, με σκοπό να ασκήσουν πιέσεις ώστε να φύγει σήμερα πλοίο από τα Χανιά μεταφέροντας ευπαθή προϊόντα στον Πειραιά.

Στο πλευρό των 60 αγροτών στο λιμάνι βρίσκεται και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης ο οποίος από το πρωί είχε διαδοχικές συσκέψεις στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προκειμένου να εξευρεθεί λύση.

Ο κύριος Βουλγαράκης ανέφερε στο Flashnews.gr ότι έχει επικοινωνήσει τόσο με την ΑΝΕΚ όσο και με τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Βολουδάκη καθώς και με φορείς του Υπουργείου Ναυτιλίας σε μια προσπάθεια να δωθεί ένα τέλος στην αγωνία των αγροτών που ζητούν απεγνωσμένα να φύγει πλοίο και από τα Χανιά, όπως έγινε το βράδυ της Κυριακής με το πλοίο “Φαιστός” που αναχώρησε με περίπου 100 νταλίκες από το λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό τον Πειραιά.

Πλοίο και την Τρίτη από το λιμάνι του Ηρακλείου

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο όπως ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πλοίο Φαιστός να φύγει σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου με σκοπό να αναχωρήσει εκ νέου το βράδυ της Τρίτης, μεταφέροντας αγροτικά προϊόντα της Κρήτης στον Πειραιά.

Σε τέτοια περίπτωση εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η φόρτωση του πλοίου για να αποφευχθούν τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ο κ. Βουλγαράκης λίγο μετά τις 16:00 επικοινώνησε με τον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Δεικτάκη σχετικά με τις καταγγελίες αγροτών από τα Χανιά ότι συνάδελφοί τους από το
Ηράκλειο και Λασίθι που ήταν στο λιμάνι το βράδυ της Κυριακής δεν άφησαν ούτε ένα απο τα φορτηγά με κηπευτικά των Χανίων να μπούν στο πλοίο με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

Ο κ. Δεικτάκης διαβεβαίωσε τον κ. Βουλγαράκη όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ότι δεν υπήρξε διακριτική μεταχείριση των αγροτών αλλά κρατήθηκε προτεραιότητα ανάλογα με την ώρα άφιξης των αγροτών στο λιμάνι.

Καταγγελία της ΠΝΟ για την αναχώρηση του πλοίου από την Κρήτη – Συνάντηση με Μουσουρούλη

Την ίδια ώρα από τις 17:00 το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη νέα συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτεργατών και του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Κώστα Μουσουρούλη με στόχο να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και να λήξει η απεργία.

Πάντως, οι ναυτεργάτες εμφανίζονται ανυποχώρητοι στο αίτημά τους για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και πληρωμή των δεδουλευμένων, ενώ καταγγέλλουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, με αφορμή το δρομολόγιο του πλοίου «Φαιστός Παλλάς» από το Ηράκλειο της Κρήτης στον Πειραιά.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ καταγγέλλει ότι «χθες το βράδυ, στο λιμάνι του Ηρακλείου διαδραματίστηκαν απερίγραπτες σκηνές κατευθυνόμενης βίας και τρομοκρατίας με στόχο τους απεργούς ναυτεργάτες. Ομάδες ροπαλοφόρων τραμπούκων εισέβαλαν στο πλοίο ‘ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ’ προκειμένου να εξαναγκασθεί ο Πλοίαρχος και το πλήρωμα να εκτελέσουν το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς, μεταφέροντας αγροτικά προϊόντα, πράγμα που τελικά το πέτυχαν».

Διαβάστε ακόμα:

«Έσπασε» την απεργία πλοίο των Μινωικών – Μετέφερε αγροτικά προϊόντα και επιβάτες

Ημαθία: Αγρότες, ταξιτζήδες και οδηγοί λεωφορείων, έκλεισαν προειδοποιητικά τον κόμβο της Κουλούρας!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε