Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Τεφτέρι” ακόμα και στα κυλικεία των δημοτικών σχολείων – Δραματική η κατάσταση στη Μαγνησία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ίδια ώρα, η μείωση στην κατανάλωση φτάνει σε κάποια σχολεία της περιοχής μέχρι και 80% φέτος.

Το πρόβλημα φαίνεται πως είναι μεγαλύτερο στα δημοτικά σχολεία. Όλο και περισσότεροι είναι οι γονείς που δίνουν στα παιδιά φαγητό απ’ το σπίτι, για οικονομία ενώ το τεφτέρι… πάει σύννεφο!

Οι οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και για την τυρόπιτα που θα επιθυμήσουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια του σχολικού διαλείμματος.
Έτσι, όπως διαβάζουμε στο taxydromos.gr σε πολλά δημοτικά σχολεία υπάρχουν χρωστούμενα ακόμα και από την περσινή χρονιά, τα οποία οι οικογένειες δεν έχουν εμφανιστεί για να πληρώσουν.

Στη Μαγνησία αυτή τη στιγμή λειτουργούν 51 κυλικεία ενώ από πέρσι, στα μικρά σχολεία κυρίως Δημοτικά όπως αυτό στα Λεχώνια, τα κυλικεία έχουν κλείσει.

Η κατάσταση στα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι ελαφρώς καλύτερη…

Το κυλικείο που βρίσκεται στο 3ο και στο 20ο Δημοτικό Σχολείο, μπορεί να εξυπηρετήσει και τα 230 παιδιά που φοιτούν. Αν και προϊόντα υπάρχουν, οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να τα πουλήσουν.
«Πέρυσι δίναμε 120 -130 τυρόπιτες και φέτος ούτε 30 και 35. Ακόμη και το κουλούρι, το πιο φθηνό κολατσιό, δεν το αγοράσουν. Πέρυσι φέρναμε 30 κουλούρια και φέτος 15 και πάλι μας περισσεύουν. Όταν πέρυσι κάναμε είσπραξη 120 – 130 ευρώ και φέτος 38 ή και 40 ευρώ δεν φαίνεται πως αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα;», είπαν οι ιδιοκτήτες στον “Ταχυδρόμο”…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε