Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών – Πώς δρούσε η συμμορία [pics]

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών – Πώς δρούσε η συμμορία [pics]

Συμμορία διαρρηκτών που δρούσε στη Βόρεια Ελλάδα εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Δύο άτομα συνελήφθησαν ενώ αναζητούνται άλλοι τρία μέλη της σπείρας.

Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε τα κλοπιμαία (κοσμήματα και χρυσαφικά) κατέληγαν σε «εργαστήριο» στην περιοχή του Ευόσμου όπου τα «έλιωναν» για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ηλικίας 40 και 41 ετών αλλά και εναντίον των τριών συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης-Συμμορία, της Ληστείας, των Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπής, της παράβασης του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και του Νόμου Περί Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων.

Πώς δρούσε η σπείρα

Οπως διαπιστώθηκε τα μέλη της σπείρας σε διάστημα 20 ημερών διέπραξαν μία ληστεία και εννέα κλοπές – απόπειρες κλοπής από οικίες και καταστήματα στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Πέλλας και Καβάλας.

Προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί και να παραπλανούν τις αστυνομικές αρχές, άλλαζαν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του οχήματος που χρησιμοποιούσαν για την προσέγγιση των στόχων τους και τη διαφυγή τους, τοποθετώντας μεμβράνες διαφορετικών χρωμάτων.

Τι βρήκε η αστυνομία

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, σε τροχόσπιτά τους που βρισκόταν σε περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και στο σπίτι ενός εκ των συνεργών τους στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 8.850 ευρώ
  • Ποσότητα ναρκωτικών ουσιών
  • Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας
  • Φορητός πομποδέκτης και
  • Διαρρηκτικά εργαλεία

Τέλος, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου η εμπλοκή του οποίου στην υπόθεση αφορά σε αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και σε παράβαση του Νόμου περί Προστασίας ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέβαιναν σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του στον Εύοσμο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν κοσμήματα και πλήθος μηχανημάτων τήξης, επεξεργασίας και παραγωγής χρυσού, ενώ κατασχέθηκε και μηχάνημα καταγραφής που κατέγραφε παράνομα κινήσεις δημόσιου χώρου.

Πηγή: dailythess

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις