Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έτσι βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα – Τα πρώτα λόγια της (video)

Θεσσαλονίκη: Έτσι βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα – Τα πρώτα λόγια της (video)

Το κοριτσάκι βρέθηκε μπροστά σε βενζινάδικο, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Τι λέει ο άνθρωπος που την αναγνώρισε. Το χρονικό της εξαφάνισης.

Κουρασμένη, κρατώντας τη σχολική τσάντα της, περιπλανιόταν στο δρόμο η 10χρονη Μαρκέλλα που είχε εξαφανιστεί από τη Θεσσαλονίκη
Το θρίλερ της εξαφάνισης έλαβε τέλος το πρωί του Σαββάτου, όταν έγινε γνωστό ότι το κοριτσάκι βρέθηκε σε βενζινάδικο στην οδό Θ. Σοφούλη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Οικονόμου είναι ο άνθρωπος που βρήκε την 10χρονη Μαρκέλλα και περιγράφει πώς αναγνώρισε το κορίτσι και τα πρώτα λόγια που του είπε. 
“Έτρωγα το πρωινό μου και το κοριτσάκι αυτό με τη σχολική τσάντα, ερχόταν από το βάθος από το Μέγαρο Μουσικής. Έδειχνε κουρασμένο κάπως, έτσι όπως την είδα με τη σχολική τσάντα, τη σταμάτησα και της είπα δεν έχει σχολείο σήμερα, πού πας. Μου απάντησε ότι ήθελε να πάει σπίτι. Την ρώτησα που μένει και μου είπε στην οδό Καισαρείας. Εγώ είχα δει στην τηλεόραση το Amber Alert. Την ρώτησα πώς τη λένε, μου είπε Μαρκέλλα και επειδή το Μαρκέλλα μου είχε αποτυπωθεί, την σταμάτησα. Περνούσε μια φίλη μου και της είπα να της κάνει παρέα μέχρι να πάρω το 100. Το κοριτσάκι σε πρώτη φάση μου είπε να μην πάρω το 100. Τώρα αυτό τι σημαίνει δεν ξέρω. Ας το βρει η αστυνομία αυτό”, περιέγραψε.


“Την πήρε μια κοκκινομάλλα”

Ήταν 13.30 το μεσημέρι της Πέμπτης (11.06.2020) όταν η 10χρονη Μαρκέλλα έφυγε από το 101 δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε για το σπίτι της, στην οδό Καισαρείας, που απέχει 200 μέτρα από το σχολείο. Η Μαρκέλλα ήταν με έναν συμμαθητή της. Όπως δήλωσε το αγόρι στους αστυνομικούς, τη στιγμή που αποχαιρέτισε την Μαρκέλλα, είδε μια νεαρή γυναίκα να την πλησιάζει, να φωνάζει το όνομά της και να την τραβάει από το χέρι. Ο ανήλικος την ακολούθησε για λίγα μέτρα, όμως, μετά σταμάτησε γιατί φοβήθηκε μήπως γίνει αντιληπτός από την γυναίκα.

Ο συμμαθητής της Μαρκέλλας έδωσε στην Αστυνομία πλήρη περιγραφή των χαρακτηριστικών της γυναίκας που είδε. Ανέφερε ότι το χρώμα των μαλλιών της ήταν κόκκινο, ήταν κοντή και είχε κάτι παράξενο στο πρόσωπό της. Η ηλικία της είναι περίπου στα 30. Την ίδια περιγραφή έδωσε και μία ακόμη ανήλικη.

Πηγή: thestival

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις