Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Πράσινες» οι παλιές καπναποθήκες…

Θεσσαλονίκη: «Πράσινες» οι παλιές καπναποθήκες…

Η εκστρατεία οργανώθηκε από το Δήμο,  και φυτεύτηκαν 50 δέντρα και 400 θάμνοι…

Παιδιά και ηλικιωμένοι έλαβαν μέρος σε εκστρατεία δενδροφύτευσης στην περιοχή των παλιών καπναποθηκών Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.

Στο χώρο των παλιών καπναποθηκών Καλαμαριάς, ο οποίος έχει μετονομαστεί σε «Άλσος Νέας Κρήνης», οι κάτοικοι της περιοχής φύτεψαν τα δέντρα και τους θάμνους έχοντας ως σύνθημα: «Καπναποθήκες: Γέφυρες Γενεών – Χώρος Πρασίνου και Πολιτισμού».

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας του δήμου, Στέλιος Φωτόπουλος δήλωσε ότι «Είχαμε προετοιμάσει το χώρο. Τα παιδιά με τους ηλικιωμένους φύτεψαν τα δέντρα και στη συνέχεια τα πότισαν. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε από τη Μονή Βατοπαιδίου το χώρο, που σύντομα θα γίνει καταπράσινος. Οι παλιές καπναποθήκες έχουν αλλάξει εικόνα. Ο χώρος είναι προσπελάσιμος, έχουμε δημιουργήσει παιδική χαρά και μέρος για ανοιχτές εκδηλώσεις».

Η δενδροφύτευση διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Εβδομάδας Περιβάλλοντος» του δήμου Καλαμαριάς, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή των πολιτών σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε