Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο παιδιά και μία γυναίκα από τη μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας (Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο παιδιά και μία γυναίκα από τη μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας (Βίντεο)

Αγωνία για τα δύο παιδιά και τη γυναίκα που παραμένει διασωληνωμένη. Η φωτιά τύλιξε το διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη και 10 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία…

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθες αργά το βράδυ σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ κατάφεραν να απομακρύνουν δώδεκα άτομα από την πολυκατοικία και εξ αυτών οι 10 μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου δύο ανήλικα παιδιά και μία γυναίκα που παραμένει διασωληνωμένη. Οι υπόλοιποι επτά πήραν εξιτηρίο και είναι καλά στην υγεία τους.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 00:45 σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Σωκράτους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πολύ γρήγορα πυκνοί καπνοί «έπνιξαν» την πολυκατοικία και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά. Στο σημείο και η αστυνομία που ανέλαβε την εκκένωση της πολυκατοικίας.

Η προσπάθεια των πυροσβεστών ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η οδός Σωκράτους είναι πολύ στενός δρόμος και τα πυροσβεστικά χρειάστηκε να σταματήσουν στην Εγνατία, περίπου 100 μέτρα από την πολυκατοικία όπου είχε πιάσει φωτιά το διαμέρισμα.

«Φτάνοντας στο σημείο διαπιστώσαμε ότι ένα διαμέρισμα καιγόταν ολοσχερώς. Ο καπνός είχε κατακλύσει την οικοδομή και όλα τα διαμερίσματα που βρίσκονται στους πάνω ορόφους», δήλωσε ο υποστράτηγος Σπυρίδων Βαρσάμης, Συντονιστής Επιχειρήσεων Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.

Με πληροφορίες από thestival.gr και grtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις