Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι δέκα συλληφθέντες στην κατάληψη του ΤΕΙ

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

O εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη, για διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος των δέκα ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν στη διάρκεια της αιφνιδιαστικής αστυνομικής επιχείρησης, χθες τα ξημερώματα, για την εκκένωση των κατειλημμένων εστιών “Δέλτα” του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στην Εγνατία οδό.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο είχε συγκεντρωθεί από το πρωί, ομάδα νεαρών ατόμων, που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες και να διαμαρτυρηθούν για την επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο των πρώην σπουδαστικών εστιών.

Ο εισαγγελέας παρέπεμψε τους δέκα συλληφθέντες (7 Έλληνες και 3 αλλοδαποί) στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για να δικαστούν, αλλά οι συνήγοροί τους ζήτησαν και πήραν αναβολή.

Η εστία “Δέλτα” είχε καταληφθεί τα τελευταία χρόνια από αντιεξουσιαστές και σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η επιχείρηση εκκένωσης έγινε στο πλαίσιο σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Εικόνες από την επιχείρηση της Αστυνομίας στο ΤΕΙ της κατάληψης – Τι βρήκαν μέσα οι Αστυνομικοί – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

“Μηδενική ανοχή στην ανομία” το μήνυμα του Υπουργού για την εισβολή αστυνομικών σε ΤΕΙ – 10 συλλήψεις αντιεξουσιαστών!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε