Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συναντήσεις επί συναντήσεων για το χαράτσι της ΔΕΗ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τρόπους να ενημερώσουν και να στηρίξουν τους πολίτες, όσον αφορά το ειδικό τέλος στα ακίνητα που εισπράττεται μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αναζητούν οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και τα παράπονα που δέχονται καθημερινά.

Προς αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιήθηκε το πρωί στα δικαστήρια συνάντηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκου Βαλεργάκη, με δημάρχους, αντιδημάρχους και εκπροσώπους των 14 δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Όπως τονίστηκε, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι δήμοι δεν έχουν αποφασιστική αρμοδιότητα για το θέμα του ειδικού τέλους, παρά μόνο βοηθητική. Σε αυτό το πλαίσιο, μπορούν να ενημερώνουν για τις κατηγορίες των πολιτών που απαλλάσσονται από το ειδικό τέλος, αλλά και να βοηθούν στον έλεγχο της ορθότητας του ποσού που αναγράφεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Ωστόσο, δεν μπορούν να αναλάβουν να πληρώσουν λογαριασμούς πολιτών, ούτε να ορίσουν συνεργεία που να επανασυνδέουν το ρεύμα. «Δεν μπορούμε να καλέσουμε τον πολίτη σε παράνομες πράξεις. Αντιθέτως, πρέπει να είμαστε υπέρ της νομιμότητας. Όταν επανασυνδέεις το ρεύμα, αυτομάτως η ευθύνη θα μετακυλήσει στους δήμους», δήλωσε ο κ.Βαλεργάκης.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην προσφυγή που έχει γίνει από την πλευρά των δικηγόρων για το θέμα του ειδικού τέλους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τονίζοντας πως αναμένεται η απόφαση στις αρχές Δεκεμβρίου.

Κάτι ανάλογο κάλεσε να κάνουν και οι δήμοι: «Θα πρέπει να συγκεντρωθεί ένας ικανός αριθμός δήμων που να προσφύγει μαζικά στη δικαιοσύνη για το ειδικό τέλος. Αντίθετα, ο κάθε πολίτης θα πρέπει να προσφύγει ξεχωριστά σε συνεργασία με τον δικηγόρο του».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι τους που παρέστησαν στη συνάντηση συμφώνησαν πως η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας θα πρέπει να λάβει μία απόφαση για ομαδική προσφυγή στη δικαιοσύνη το αργότερο έως τα τέλη του Νοέμβρη.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των πολιτών για το ειδικό τέλος της ΔΕΗ. Για αύριο, Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μπάχαλο με το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ – Μπαλάκι οι πολίτες για να βρουν το δίκιο τους

Όχι από το δικαστήριο σε 90χρονη που είχε προσφύγει κατά του τέλους ακινήτων

Πως να υπολογίσετε πόσο θα πληρώσετε το νέο χαράτσι

Προσοχή! Έχει λάθη το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

Καταχείμωνο χωρίς ρεύμα λόγω χαρατσιού μέσω ΔΕΗ

Διευκρινίσεις της ΔΕΗ για τον υπολογισμό του τέλους ακινήτων

Οι ουρές της… οργής στη ΔΕΗ για το χαράτσι – ΦΩΤΟ κ VIDEO

Μπλόκο στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ από Δήμαρχο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε