Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου στην πορεία για τα μεταλλεία χρυσού (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου στην πορεία για τα μεταλλεία χρυσού (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Στο Λευκό Πύργο κατέληξε η μεγάλη πορεία κατοίκων και φορέων που διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά για τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών ξεκίνησε λίγο μετα τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, η πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

Το “ραντεβού” όπως γράφει το thesstoday ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τις 11.30 το πρωί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ωστόσο, λόγω άλλου συλλαλητηρίου ενάντια στο σχέδιο Αθηνά, η προσυγκέντρωση μεταφέρθηκε στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Στην πορεία συμμετείχαν κάτοικοι από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, αντιπροσωπείες «επιτροπών αγώνα» ενάντια σε επενδύσεις χρυσού από το Κιλκίς και τη Θράκη, βουλευτές και μέλη κομμάτων που έχουν εκφράσει συμπαράσταση στα αιτήματά τους, μέλη κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αντιεξουσιαστικών κινήσεων, οικολογικών οργανώσεων, κ.α.

Με την πορεία ενώθηκαν στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας και διαδηλωτές από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Τα ΜΑΤ είχαν στήσει μπλόκο αρκετά μέτρα πιο κάτω στο ύψος της οδού Δραγούμη, ωστόσο το προγραμματισμένο δρομολόγιο της πορείας δεν περνούσε από το σημείο αυτό.

Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν τα ΜΑΤ και η πορεία συνέχισε προς την παραλία από την οδό Βενιζέλου.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές και η πορεία κατέληξε ειρηνικά στο Λευκό Πύργο.

Από τα μεγάφωνα στο χώρο της συγκέντρωσης αναφέρθηκε ότι για αύριο έχουν κληθεί στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πολυγύρου και άλλοι κάτοικοι που αντιδρούν στο έργο της εξόρυξης.

Μέρος των διαδηλωτών παραμενει συγκεντρωμένο στο Λευκό Πύργο, όπου εκφωνούνται ομιλίες ενάντια στην λειτουργία των μεταλλείων, ωστόσο, κανονικά πλέον διεξάγεται η κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης

Διαβάστε επίσης:

Το χρόνικό της πορείας για τα μεταλλεία χρυσού

Αναβολή για τους τέσσερις συλληφθέντες της Ιερισσού – Τι έγινε στη σύσκεψη με τον εισαγγελέα – ΒΙΝΤΕΟ

Ματαιώνεται η σύσκεψη που κάλεσε ο εισαγγελέας για την Ιερισσό – Τέσσερις συλλήψεις έκανε η αστυνομία

Στα “μαχαίρια” ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την Ιερισσό – Τι λένε ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ γεγονότα

Νύχτα τρόμου στην Ιερισσό – “Έπνιξαν” ένα χωριό στα χημικά! – Συγκλονιστικό βίντεο!

Επεισόδια στην Ιερισσό Χαλκιδικής – Οι κάτοικοι δεν αποχωρούν – Δακρυγόνα και οδοφράγματα για τα μεταλλεία στις Σκουριές

Επεισόδια στην Ιερισσό Χαλκιδικής – Δακρυγόνα, οδοφράγματα και λιποθυμίες μαθητών για τα μεταλλεία στις Σκουριές – Δείτε φωτογραφίες

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε