Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Χωρίς δικηγόρους επ’ αόριστον…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αντιδρούν στην επιβολή ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες.

Οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο του πανελλαδικού συντονιστικού τους οργάνου.
Ήδη, τις τελευταίες μέρες οι δικηγόροι όλης της χώρας απέχουν από τα καθήκοντά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, που περιλαμβάνεται στο υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο.
 
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε για το θέμα, ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), Γιάννης Κοτζαμανίδης, αφού περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δικαιοσύνη,
χαρακτήρισε ως «επικοινωνιακό τέχνασμα» την επιβολή ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «έμμεσο φόρο στους πολίτες».
«Δεν είμαστε συντεχνία φοροφυγάδων», τόνισε και πρόσθεσε ότι το δικηγορικό λειτούργημα είναι «υπό διωγμόν». Μίλησε δε για υπερπληθωρισμό του κλάδου που συνεπάγεται ταυτόχρονη μείωση της δικηγορικής ύλης, ενώ επικαλέστηκε στοιχεία του ΔΣΘ, σύμφωνα με τα οποία το 57% των μελών του έχουν από 0 έως 9 παραστάσεις το χρόνο.
 
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΔΣΘ, Νίκος Βαλεργάκης, έκανε λόγο για «αδόκιμο μέτρο» και αναρωτήθηκε εάν η παροχή νομικών υπηρεσιών είναι «είδος πολυτελείας».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε