Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θρίλερ με τη διάσωση της ορειβάτισσας – Χωρίς αυτήν επέστρεψε το super puma στη Λάρισα

Θρίλερ με τη διάσωση της ορειβάτισσας – Χωρίς αυτήν επέστρεψε το super puma στη Λάρισα

Μετ’ εμποδίων η διάσωση της ορειβάτiσσας στον Όλυμπο! Δεν την παρέλαβε το πρώτο super puma, θα πάει δεύτερο!

Δεν ολοκληρώθηκε μέχρι στιγμής η επιχείρηση μεταφοράς σε νοσοκομείο της 35χρονης γυναίκας από τη FYROM, η οποία, το πρωί, τραυματίστηκε βαριά μετά από πτώση στο λούκι του Στεφανιού στον Όλυμπο σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων.

Πρώτη προσπάθεια… ανεπιτυχής

Το super puma σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε γύρω στις 4.30 το απόγευμα του Σαββάτου στην 110 Π.Μ χωρίς την 35χρονη ορειβάτη η οποία αναμενόταν να έρθει στην Λάρισα σύμφωνα με το σχεδιασμό και την επιχείρηση διάσωσής της που έχει στηθεί από το πρωί στον Όλυμπο.

Φαίνεται πως το ελικόπτερο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει λόγω του σημείου και του σκοταδιού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ωστόσο το ελικόπτερο super puma δεν μπόρεσε να την προσεγγίσει και αποχώρησε από την περιοχή επειδή κατά τη διάρκεια της αναζήτησης τελείωσαν τα καύσιμα!!!

Στην 110 Π.Μ είχε ήδη φτάσει η μονάδα του ΕΚΑΒ που θα την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο το οποίο και εφημερεύει.

Δεύτερη προσπάθεια…

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr από την πυροσβεστική αναμένεται να σηκωθεί από τη Ρόδο, δεύτερο super puma που έχει τη δυνατότητα να πετάει νύχτα.

Το χρονικό του θρίλερ

Η επιχείρηση διάσωσης της γυναίκας ξεκίνησε στις 11 το πρωί. Η ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10:53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας.

Η γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 17:00 και μεταφέρθηκε με φορείο στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδη». Μαζί της είναι και προσωπικό της πυροσβεστικής.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις