Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Χανιά: Αχτίδα φωτός για τα ανήλικα αδελφάκια

Χανιά: Αχτίδα φωτός για τα ανήλικα αδελφάκια

Τέλος στον εφιάλτη που ζούσε με τον αλκοολικό πατέρα του έβαλε ένας 12χρονος που τηλεφώνησε στη γραμμή sos. Το αγοράκι με την 6χρονη αδερφή του ελπίζουν πια σε ένα καλύτερο αύριο και βρίσκονται πλέον στα χέρια των κοινωνικών υπηρεσιών.

Μερικά 24ωρα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των δύο παιδιών από την Αλβανία που ζούσαν έναν καθημερινό εφιάλτη στα χέρια του πατέρα τους το τελευταίο διάστημα στα Χανιά, στον ορίζοντα αχνοφαίνεται μία αχτίδα φωτός για το αύριο αυτών των παιδιών.

Σύμφωνα με το prismanews.gr κοινωνικές υπηρεσίες, ιδιωτικές πρωτοβουλίες αλλά και το Χαμόγελο του Παιδιού φροντίζουν το 12χρονο, που βρήκε το κουράγιο και το θάρρος να βάλει τέλος στη δυστυχία που βίωνε ο ίδιος και η αδερφή του τηλεφωνώντας στη γραμμή sos της οργάνωσης Χαμόγελο του Παιδιού ζητώντας βοήθεια.

Είναι καθήκον μας αυτά τα παιδιά να μη νιώσουν προδομένα από την κοινωνία δηλώνει στο prismanews.gr ο πρόεδρος του Χαμόγελου του παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος και αναφέρεται στη γενναιότητα του 12χρονου να ζητήσει βοήθεια.

Τέτοιες ενέργειες γίνονται σπάνια. Τα παιδιά που ζουν άσχημες καταστάσεις με τους γονείς τους όχι μόνο δεν το καταγγέλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά συνήθως αναζητούν τρόπους για να δικαιολογήσουν τους γονείς τους. Πόσω δε μάλλον όταν μιλάμε για ανήλικα παιδιά σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ.Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τα όσα δραματικά περιέγραψε ο 12χρονος στους κοινωνικούς λειτουργούς τα δυο αδέρφια ζούσαν ένα πραγματικό δράμα. Μια ζωή μέσα σε χαλάσματα και σκουπίδια, χωρίς στοργή, χωρίς χαρά και παιχνίδι.

Ο μικρός που το τελευταίο διάστημα μαζί με την 6χρονη και τον πατέρα τους ζούσαν σε κατάλυμα στα Χανιά μαζί με άλλους άστεγους αποφάσισε να βάλει τέλος στη δυστυχία του ίδιου και της αδερφής του. Τα δυο παιδιά βρίσκονται πλέον στα χέρια των κοινωνικών υπηρεσιών ενώ για την υπόθεση τους έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία Χανίων.

Διαβάστε επίσης: Χανιά:Η συγκλονιστική ιστορία 12χρονου παιδιού -Ζήτησε να μπει σε ίδρυμα γιατί δεν άντεχε την κακοποίηση!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε