Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Χανιά: Δήμαρχος ”κατέλαβε” πλοίο για να απεγκλωβίσει 800 άτομα!

ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Σε κατάληψη του πλοίου “Σαμαριά” που εκτελεί το δρομολόγιο από και προς την Αγία  Ρουμέλη προχώρησε ο δήμαρχος Σφακίων κ. Πάυλος Πολάκης με κατοίκους και φορείς της περιοχής…

Προβλήματα στην διακίνηση των επισκεπτών, από το φαράγγι της Σαμαριάς προς τα Σφακιά, μέσω της Αγίας Ρουμέλης, προκάλεσε η ” ακινητοποίηση” των δύο πλοίων που εξυπηρετούν τη συγκεκριμένη γραμμή.

Η καταγγελία της σύμβασης με τον Ρωσικό νηογνώμονα από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας – μετά την αποκάλυψη υπόθεσης πλαστών πιστοποιητικών ναυσιπλοοίας και η εντολή για “δέσιμο” όλων των σκαφών που είχαν πιστοποιητικό από τον συγκεκριμένο νηογνώμονα, είχε σαν αποτέλεσμα περίπου 800 επισκέπτες του φαραγγιού της Σαμαριάς να μην μπορούν να επιβιβαστούν στα δυο πλοία.

Και αυτό γιατί τα δύο πλοία της “ΑΝΕΝΔΥΚ”, “Σαμαριά” και “Δασκαλογιάννης”, τα οποία εκτελούν τα δρομολόγια από και προς Αγία Ρουμέλη, που δεν έχει οδική πρόσβαση,”έδεσαν” μετά την εντολή του υπουργείου, καθώς έχουν πιστοποιητικό ασφάλειας από τον συγκεκριμένο νηογνώμονα.

Μετά και αυτή την εξέλιξη η δημοτική Αρχή της περιοχής αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και συγκεκριμένα ουσιαστικά κατέλαβε το πλοίο Σαμαριά προκειμένου να μεταφερθούν οι εγκλωβισμένοι επιβάτες από την Αγία Ρουμέλη στη Χώρα Σφακίων.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Π.Πολάκης με αυτή την ενέργεια “προσπαθούμε να διορθώσουμε τον παραλογισμό του κράτους” καθώς η περιοχή και οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς με την συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου,  δυσφημούνται ανεπανόρθωτα.
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε