Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χίος: Η εντυπωσιακή πρώτη Ανάσταση, η ένταση και οι προσαγωγές! Χαμός με πιστή και ιερέα (Βίντεο)

Χίος: Η εντυπωσιακή πρώτη Ανάσταση, η ένταση και οι προσαγωγές! Χαμός με πιστή και ιερέα (Βίντεο)

Η πρώτη Ανάσταση στιγματίστηκε από στιγμές έντασης. Η Χίος παρακολουθεί έκπληκτη τις εξελίξεις…

Μπορεί φέτος οι λειτουργίες να τελέστηκαν κεκλεισμένων των θυρών κατ εντολή της Κυβέρνησης, όμως αυτό δεν στέρησε τον π. Χριστόφορο Γουρλή να τελέσει με την ίδια λαμπρότητα και κατάνυξη την Ακολουθία της πρώτης Αναστάσεως στη μεγαλύτερη ενορία της πόλης της Χίου, την Παναγία Ευαγγελίστρια.

Λίγο μετά τις 08.00 το πρωί ο πατέρας Χριστόφορος, μετέφερε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα αλλά με τον Ιερό Ναό άδειο από τους πιστούς. «Ανάστα ο Θεός, κρίνον τήν γην, ότι σύ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις εθνέσι» έψαλε ο ιερέας π. Χριστοφόρος Γουρλής ευχόμενος υγεία σε όλον τον κόσμο.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, δημιουργήθηκε ένταση. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον Ιερέα επειδή λειτουργούσε με ανοιχτές τις πόρτες του Ιερού Ναού, κάτι που αντίκειται στις απαγορευτικές διατάξεις, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να παρουσιαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, όπου εκεί θα αποφασιστεί αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Προσαγωγή πιστής από αστυνομικούς

Η πιστή, παρά τις ευγενικές συστάσεις των αστυνομικών, επιχείρησε να περάσει μέσα στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να την ωθούν έξω από αυτόν ενώ χτύπησε με το χέρι τον επικεφαλής αστυνόμο που βρίσκονταν στο σημείο.

Η γυναίκα ζητούσε επίμονα από τους αστυνομικούς να της δείξουν το νόμο περί απαγόρευσης εισόδου στους Ιερούς Ναούς, λέγοντας ότι αν τελικά την προσαγάγουν… «θα σας κάνω βούκινο μέσα από τις σελίδες μου στο Facebook».

Τα σκηνικά έντασης προκάλεσαν και την αντίδραση του π. Χριστόφορου Γουρλή που βγαίνοντας έξω από την Εκκλησία κατηγόρησε τους αστυνομικούς για βία λέγοντας «ντροπή» στους αστυνομικούς για τα σκηνικά που προκλήθηκαν…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις