Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δοκιμάζουν θεραπείες για πρόληψη από το AIDS

Δοκιμάζουν θεραπείες για πρόληψη από το AIDS
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.07.2011 | 08:08
Πρώτη δημοσίευση: 21.07.2011 | 08:08

Οι ομοφυλόφιλοι που θα υποβληθούν σε προληπτική για το AIDS θεραπεία που θα τηρηθεί με αυστηρότητα, μειώνουν κατά 92% τον κίνδυνο να προσβληθούν από τη νόσο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στη Ρώμη.

Τον περασμένο Νοέμβριο, μια μελέτη που επικεντρώθηκε στη λεγόμενη "προφύλαξη προ-έκθεσης" ή PrEP, μεταξύ ομοφυλοφίλων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας συνδυασμός αντιρετροϊκών φαρμάκων που λαμβάνεται προληπτικά μειώνει κατά 44% τον κίνδυνο μόλυνσης.
 
Η μελέτη, που διενεργήθηκε από τον Ιούλιο του 2007 έως τον Δεκέμβριο του 2009 σε έξι χώρες, επικεντρώθηκε σε 2.499 άνδρες ηλικίας 18 έως 67, που δεν έχουν μολυνθεί με τον ιό του AIDS, που έπαιρναν ή Truvada, ή ένα συνδυασμό των αντιρετροϊκών φαρμάκων, emtricitabine και tenofovir ή ένα ψευδοφάρμακο.
 
Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης αναλύθηκαν πιο στενά και φάνηκε ότι αυτοί που είχαν ίχνη του φαρμάκου Truvada στο αίμα τους, λάμβαναν στα σοβαρά τη θεραπεία και ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στο προϊόν, καλύφθηκαν κατά 92%. "Η PrEP είναι ένα σημαντικό εργαλείο πρόληψης, με τη δυνατότητα να αποτρέψει σημαντικό αριθμό νέων μολύνσεων", υπογράμμισε ο Ρόμπερτ Γκράντ, του Ινστιτούτου Ιολογίας και Ανοσολογίας του Σαν Φρανσίσκο, παρουσιάζοντας τη μελέτη στο τέλος Διάσκεψης για το AIDS.
 
 
Άλλες μελέτες παρουσιάστηκαν στη Ρώμη που δείχνουν ότι μεταξύ ετεροφυλόφιλων μια προληπτική θεραπεία θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο προσβολής από τον ιό του AIDS έως και περισσότερο από 70%.
 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Τραμπ: Έκανε το  θαύμα  του και πάλι -  Είμαι πολύ καλός φίλος με τον Παβαρότι Τραμπ: Έκανε το "θαύμα" του και πάλι - "Είμαι πολύ καλός φίλος με τον Παβαρότι"
  2. Λευτέρης Πετρούνιας: Υποκλίθηκε ο πολιτικός κόσμος στον άρχοντα των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας: Υποκλίθηκε ο πολιτικός κόσμος στον άρχοντα των κρίκων
  3. Γάλα γαϊδούρας: Τα οφέλη του για την υγεία σας – Γιατί θεωρείται υπερτροφή Γάλα γαϊδούρας: Τα οφέλη του για την υγεία σας – Γιατί θεωρείται υπερτροφή