Πέμπτη, 23 Μαΐ
23oC Αθήνα

Γιατί να ΜΗΝ πετάτε τα τσόφλια από τα αυγά – Δεν πάει ο νους σας…

Γιατί να ΜΗΝ πετάτε τα τσόφλια από τα αυγά – Δεν πάει ο νους σας…

Ένα κέλυφος αυγού (τσόφλι) αποτελείται κατά 90% από ασβέστιο και είναι μια φυσική πηγή μετάλλων. Το σώμα απορροφά εύκολα το ασβέστιο από τα τσόφλια των αυγών λόγω της χημικής σύνθεσης που έχει το κελύφός τους και η οποία είναι σχεδόν ταυτόσημη με εκείνη των ανθρώπινων οστών και των δοντιών.

Υπάρχουν πολλές αιτίες που ρίχνουν τα επίπεδα ασβεστίου από το σώμα, όπως η καθιστική ζωή, ο καφές, το αλκοόλ και τα ανθρακούχα ποτά. Οι έγκυες γυναίκες και οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση, οι ηλικιωμένοι άνδρες και τα άτομα που πάσχουν από διαταραχές του πεπτικού συστήματος είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε έλλειψη ασβεστίου.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε