Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Καθαρά Δευτέρα: Πώς να ξεχωρίσετε τα φρέσκα θαλασσινά – Τι κάνουμε σε περίπωση δηλητηρίασης

Καθαρά Δευτέρα: Πώς να ξεχωρίσετε τα φρέσκα θαλασσινά – Τι κάνουμε σε περίπωση δηλητηρίασης

Η Καθαρά Δευτέρα εκτός από τους χαρταετούς, τον χαλβά, τη λαγάνα και τα παιχνίδια στην εξοχή, υπόσχεται και πολλά εδέσματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι θαλασσινά. Όσο υπέροχα και αν… γαργαλάνε τον ουρανίσκο μας τα θαλασσινά, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ποιότητα και τη φρεσκάδα τους. Οι τροφικές δηλητηριάσεις τη Σαρακοστή, έχουν γίνει, δυστυχώς, σύνηθες φαινόμενο.

Όταν λέμε Σαρακοστιανά, εννοούμε κυρίως τα «κεφαλόποδα», δηλαδή χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές και θράψαλα. Επίσης θαλασσινά σαρακοστιανά είναι τα «δίθυρα οστρακοειδή», δηλαδή μύδια, στρείδια, κυδώνια, γυαλιστερές, αχιβάδες και χτένια. Επίσης έχουμε τα «μαλακόστρακα», δηλαδή γαρίδες, καραβίδες, αστακούς και καβούρια. Τέλος, σαρακοστιανά είναι και οι αχινοί και φυσικά η ταραμοσαλάτα.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε