Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Συννεφιά 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κι όμως, τα βρέφη έχουν λογική!

Κι όμως, τα βρέφη έχουν λογική!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.06.2011 | 15:09
Πρώτη δημοσίευση: 06.06.2011 | 15:09

Είναι ικανά να καταλήγουν σε λογικά συμπεράσματα, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Οι επιστήμονες έδειξαν σε βρέφη ενός έτους βίντεο με τις εξής σκηνές: τέσσερα αντικείμενα διαφορετικών σχημάτων και χρωμάτων να αναπηδούν μέσα σε ένα δοχείο, στη συνέχεια το δοχείο να καλύπτεται για ένα λεπτό και ένα από τα αντικείμενα να αφαιρείται από αυτό.

Τρεις παράγοντες άλλαξαν στα βίντεο: η ποικιλία των αντικειμένων, το πόσο κοντά βρίσκονταν στο στόμιο του δοχείου καθώς και η διάρκεια του χρόνου που το δοχείο ήταν κρυμμένο.

Στις σκηνές που το δοχείο ήταν καλυμμένο για 0,04 δευτερόλεπτα, τα βρέφη έδειχναν έκπληκτα όταν το αντικείμενο που βρισκόταν μακριά από το στόμιο έπεφτε από το δοχείο.

Στις σκηνές όπου το δοχείο ήταν καλυμμένο για περισσότερο χρόνο (δύο δευτερόλεπτα) τα βρέφη έδειχναν έκπληκτα όταν το μοναδικό μπλε, μεταξύ κόκκινων, αντικείμενο έπεφτε από το δοχείο.

Οι συγγραφείς της έκθεσης, από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, κατέληξαν στο ότι όσο περισσότερο παρακολουθούσε ένα βρέφος το βίντεο τόσο πιο έκπληκτο ήταν για το περιεχόμενό του.

Οι συγγραφείς είπαν ότι η νοημοσύνη είναι η ικανότητα να χρησιμοποιεί κάποιος παλαιότερες εμπειρίες για να καταλήξει σε αόριστα συμπεράσματα από νέες καταστάσεις.

Τα βρέφη είναι ικανά να κατανοήσουν ότι ένα αντικείμενο δεν μπορεί απλώς να εξαφανιστεί και ότι ένα αντικείμενο δεν μπορεί να καλύψει μία μεγάλη απόσταση μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Σύρος: Επιτέθηκε σε εργαζόμενο του νοσοκομείου γιατί δε μπορούσε να περιμένει τη σειρά του Σύρος: Επιτέθηκε σε εργαζόμενο του νοσοκομείου γιατί δε μπορούσε να περιμένει τη σειρά του
  2. Ξεθωριάζει το αμερικάνικο όνειρο... Ξεθωριάζει το αμερικάνικο όνειρο...
  3. Γάλα γαϊδούρας: Τα οφέλη του για την υγεία σας – Γιατί θεωρείται υπερτροφή Γάλα γαϊδούρας: Τα οφέλη του για την υγεία σας – Γιατί θεωρείται υπερτροφή