Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Υπερβολικό αλάτι στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης – Καμπανάκι υγείας από επιστημονική έρευνα

Υπερβολικό αλάτι στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης – Καμπανάκι υγείας από επιστημονική έρευνα

Διπλάσια ποσότητα από τη συνιστώμενη, όπως προτείνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καταναλώνουν οι Θεσσαλονικείς, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων από ελληνικά και ξένα ακαδημαϊκά ιδρύματα και φορείς υγείας. Στην ίδια μελέτη διαπιστώνεται ότι, στον αντίποδα, η ευεργετική πρόσληψη καλίου είναι μικρότερη από την προτεινόμενη.

Η μελέτη εκτίμησης το πόσο αλάτι τρώμε με την ονομασία “SING Study” (Salt Intake in Northern Greece) είναι η πρώτη που έγινε στην Ελλάδα με την ενδεδειγμένη μεθοδολογία, όπως προτείνεται από τον Π.Ο.Υ.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε