Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τα δίδυμα φέρνουν τον χωρισμό;

Τα δίδυμα φέρνουν τον χωρισμό;
Τα ζευγάρια που έχουν αποκτήσει δίδυμα ή τρίδυμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν, κυρίως εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών, προκύπτει από έρευνα βρετανών επιστημόνων.

 

Από την έρευνα για λογαριασμό της Ένωσης Διδύμων και Πολλαπλών Γεννήσεων (ΤΑΜΒΑ), βρέθηκε πως το 62% των γονιών που απέκτησαν δίδυμα ή τρίδυμα βρίσκεται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση απ’ ό,τι πριν από τη γέννησή τους, σε σχέση με το 40% των άλλων γονιών.
 
Συνολικά, το 28% των ζευγαριών αυτών, είναι σε διάσταση ή έχουν χωρίσει. Στις οικογένειες με δίδυμα ή τρίδυμα καταγράφεται μεγαλύτερη στέρηση υλικών αγαθών και οι γονείς έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην μπορούν να προσφέρουν ακόμα και τα βασικά πράγματα στα παιδιά τους.
 
Επίσης, οι γυναίκες που έχουν πολύδυμες κυήσεις συνήθως δεν επιστρέφουν στη δουλειά τους μετά τον τοκετό, σε αντίθεση με τις άλλες γυναίκες. 
“Στην έρευνα τονίζεται πως δίδυμα και τρίδυμα γεννιούνται κυρίως από παντρεμένα και μεγαλύτερα σε ηλικία ζευγάρια”, επισημαίνει ο καθηγητής Στίβεν Μακέι από το πανεπιστήμιο του Μπερμινγκχαμ.
 
“Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι τα δίδυμα και τα τρίδυμα γνωρίζουν μεγαλύτερες στερήσεις σε υλικά αγαθά σε σχέση με άλλα παιδιά και πως οι γονείς τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν”, πρόσθεσε ο ίδιος.
 
 

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε