Υγεία

Βατόπουλος: «Δεν έχουμε πειστεί ότι ο μεταλλαγμένος ιός είναι πιο μεταδοτικός»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κρίσιμα είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν σήμερα Δευτέρα 3/1 τους επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στην πρώτη συνεδρίασή τους για το 2021. Στα επιδημιολογικά δεδομένα που θα εξεταστούν για να ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, θα συνεκτιμηθεί και το έκτακτο: ο μεταλλαγμένος ιός της Μεγάλης Βρετανίας που εντοπίστηκε στη χώρα.

Πόσο μπορεί να επηρεάσει τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν ή να αρθούν το επόμενο διάστημα, ο μεταλλαγμένος κορονοϊός της Μεγάλης Βρετανίας, που εντοπίστηκε χθες Κυριακή (3/1) στην Ελλάδα; Είναι ένα ερώτημα που θα απασχολήσει τους επιστήμονες κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνεδρίασης.

Δείτε τι λέει στο iatropedia.gr, ο Kαθηγητής Μικροβιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Διατροφή: Γιατί ο κλινικός διαιτολόγος είναι ο ειδικός που πρέπει να την καθοδηγεί
Η διατροφική παρέμβαση απαιτεί εξειδικευμένη επιστημονική γνώση, εξατομίκευση και κλινική εμπειρία, ενώ ο γιατρός και ο διαιτολόγος έχουν διαφορετικούς αλλά συμπληρωματικούς ρόλους στη φροντίδα υγείας
Πηγή φωτό: iStock