Κόσμος

Ο εμίρης του Κουβέιτ έτοιμος να μεσολαβήσει για την επίλυση της κρίσης Σαουδικής Αραβίας – Κατάρ

Ο εμίρης του Κουβέιτ, σεΐχης Σάμπαχ αλ-Άχμαντ Αλ-Σάμπαχ, μεταβαίνει σήμερα στη Σαουδική Αραβία για να μεσολαβήσει ανάμεσα στην Ντόχα και στο Ριάντ, το οποίο διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις του αυτή την εβδομάδα, καθώς και πολλοί σύμμαχοί του, με το Κατάρ, δήλωσαν βουλευτές από το Κουβέιτ.

«Ο εμίρης μεταβαίνει σήμερα (Τρίτη) στη Σαουδική Αραβία, προσευχόμαστε στον Θεό να τον βοηθήσει να διασφαλίσει την ενότητα του Κόλπου», δήλωσε στο κοινοβούλιο ο βουλευτής Άλι αλ-Ντεγκμπάσι.
«Οι λαοί του Κουβέιτ και του Κόλπου υποστηρίζουν εκ βάθους καρδίας τις προσπάθειες του εμίρη να γεφυρώσει το χάσμα» ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής Τζαμάαν αλ-Χάρμπας.
Πολλοί άλλοι βουλευτές εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία του εμίρη που είχε διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο σε μια διαμάχη το 2014 ανάμεσα στην Ντόχα και τρεις από τις αραβικές γειτονικές προς αυτήν χώρες του Κόλπου.
Η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και η Αίγυπτος και η Υεμένη, διέκοψαν χθες τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, το οποίο κατηγόρησαν ότι υποστηρίζει εξτρεμιστικά κινήματα.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες, ο εμίρης του Κουβέιτ κάλεσε εκείνον του Κατάρ, τον σεΐχη Ταμίμ μπεν Χαμάντ Αλ-Θάνι, να δείξει αυτοσυγκράτηση και να μην επιδεινώσει την ένταση, σύμφωνα με τα μμε του Κουβέιτ.
Τον κάλεσε επίσης να «δώσει μια ευκαιρία στις προσπάθειες που έχουν στόχο να περιορίσουν τις εντάσεις μεταξύ αδελφικών χωρών».
Το Κουβέιτ, μέλος του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (CCG), δεν έλαβε, όπως ούτε το Ομάν, μέτρα που ελήφθησαν κατά του Κατάρ από άλλα μέλη αυτού του συνασπισμού, όπως η Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα και το Μπαχρέιν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Ιράν - Συνεχίζονται για 5η μέρα οι κινητοποιήσεις
Κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα πως ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν μέλος της παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής Μπασίτζ, που αναπτύσσεται για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις
Ιράν
Ελβετία: Αυτό είναι το δημοφιλές μπαρ Constellation στο Κραν Μοντανά όπου έγινε η φονική έκρηξη – Λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια
Νεανικό μπαρ για μπύρες και χορό, όχι ιδιαίτερα πολυτελές - Έγινε ιδιαίτερα γνωστό τη δεκαετία του 1980, όταν φιλοξενούσε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου σκι
Το εσωτερικό από το μπαρ Le Constellation που πήρε φωτιά
Ελβετία: «Κερί γενεθλίων σε σαμπάνια» προκάλεσε την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν Μοντανά την Πρωτοχρονιά
Μεταξύ των θυμάτων και ξένοι τουρίστες - «Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όλο το νυχτερινό κέντρο πήρε φωτιά. Τρέξαμε όλοι έξω ουρλιάζοντας», αφηγούνται δύο νεαρές Γαλλίδες
Το θέρετρο Κραν Μοντανά στην Ελβετία όπου ξέσπσε η φονική έκρξη και πυρκαγιά
30
Τραγωδία στην Ελβετία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν Μοντανά - Ασφυξία στα νοσοκομεία με 100 τραυματίες
Οι ελβετικές αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης - Παραμένουν ακόμα άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη - Σε σοβαρή κατάσταση πολλοί από τους τραυματίες
Φονική έκρηξη σε μπαρ στο θέρετρο Κραν Μοντανά της Ελβετίας
14
«Ευχόμαστε να μην υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων στο Κραν Μοντανά» λέει το ΥΠΕΞ - Γραμμή βοήθειας
«Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν οι ελληνικές πρεσβευτικές αρχές στη Βέρνη, αλλά ακόμη δεν έγιναν γνωστά ούτε τα αίτια της πυρκαγιάς» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος
Έκρηξη στο Κραν Μοντανά