Κόσμος

Θηριωδία! Εκτέλεσαν 20 μετανάστες που αρνήθηκαν να επιβιβαστούν σε πλοιάριο…

Περίπου 20 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική εκτελέστηκαν από διακινητές σε μια παραλία της Λιβύης επειδή αρνήθηκαν να επιβιβαστούν σε ένα πλοιάριο για να πάνε στην Ευρώπη, έγινε γνωστό σήμερα από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι παράτυποι μετανάστες ετοιμάζονταν για τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου, ωστόσο αρνήθηκαν να επιβιβαστούν λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή, εξήγησε η πηγή αυτή που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.

Η Ερυθρά Ημισέληνος της Λιβύης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η τραγωδία σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην παραλία της Σαμπράθα.

Από την Γενεύη, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανέφερε ότι οι δικές του πληροφορίες κάνουν λόγο για 22 νεκρούς. “Φαίνεται ότι υπήρξε μια ανταλλαγή πυρών μεταξύ διακινητών” που οδήγησε στον θάνατο 22 ανθρώπων, διευκρίνισε.

Οι διακινητές οργανώνουν τις αναχωρήσεις των μεταναστών με προορισμό την Ιταλία, που απέχει μόνο 300 χιλιόμετρα από τα παράλια της Λιβύης. Η χώρα έχει βυθιστεί στο χάος και τη βία, έξι χρόνια μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι. Καθώς δεν υπάρχει πλέον τακτικός στρατός ή αστυνομία, πολιτοφύλακες εκτελούν χρέη ακτοφυλάκων. Συχνά όμως κατηγορούνται για συνεργασία ή για συμμετοχή στη διακίνηση ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον ΔΟΜ από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 5η Μαρτίου έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο 521 άνθρωποι ενώ άλλες 20.000 κατάφεραν να φτάσουν στα ευρωπαϊκά παράλια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Φρουροί της Επανάστασης μπλοκάρουν τον πρόεδρο του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν - Στρατιωτικός κλοιός γύρω από τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Πληροφορίες του Iran International, αναφέρουν ότι οι Φρουροί κρατούν απομονωμένο τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, μπλοκάρουν διορισμούς και ασκούν de facto εξουσία
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης
Η KitKat έφτιαξε tracker για να βρει τις 413.793 κλεμένες σοκολάτες και ζητάει τη βοήθεια του κόσμου
«Πραγματικά θέλουμε να μάθουμε πού έχουν καταλήξει. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε έναν Tracker Κλεμμένων KitKat, που σας επιτρέπει να ελέγξετε αν το KitKat σας προέρχεται από την παρτίδα που αγνοείται»
KitKat
«Φτιάξαμε ομάδα 35 χωρών για ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο» τόνισε ο Κιρ Στάρμερ
Και υπογράμμισε ότι η συνεργασία με συμμάχους στοχεύει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων και στη διατήρηση της ελευθερίας μετακίνησης πλοίων σε στρατηγικούς θαλάσσιους διαδρόμους
Ο Κιρ Στάρμερ
Ιράν σε Τραμπ: Πέτυχες την αλλαγή του καθεστώτος στα Στενά του Ορμούζ - Θα ανοίξουν αλλά όχι για εσένα
«Ο Τραμπ πέτυχε επιτέλους το όνειρό του για αλλαγή καθεστώτος - αλλά στο θαλάσσιο καθεστώς της περιοχής», ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του ιρανικού Κοινοβουλίου
Στενά Ορμούζ