Ελλάδα

Αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος – Τι υποστηρίζει η ΔΕΗ

Η ΔΕΗ δεν θα προχωρήσει σε καμία αύξηση τιμολογίων, ανακοίνωσε η επιχείρηση, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα ύστερα από την ψήφιση του νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που μεταφέρει στους προμηθευτές, ένα μέρος του κόστους που προκύπτει από τη χρηματοδότηση της πράσινης ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά το ΕΤΜΕΑΡ (πρώην τέλος ΑΠΕ), η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι η τιμή του διαμορφώνεται από την Πολιτεία, και προσθέτει πως «σε ό,τι αφορά το ύψος της αποζημίωσης των παραγωγών ΑΠΕ σε συνάρτηση με την – συνεπεία της ενέργειας των ΑΠΕ – μείωση της οριακής τιμής του συστήματος, τα μεγέθη που αναφέρονται (π.χ. 6 ευρώ/ MWH) είναι τουλάχιστον αμφισβητήσιμα με βάση τους υπολογισμούς της ΔΕΗ. Θεωρείται αυτονόητο ότι το τελικό μέγεθος που θα προκύψει με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, θα είναι προϊόν αντικειμενικής μελέτης και διαβούλευσης όλων των ενδιαφερόμενων μερών».

Τέλος, η ΔΕΗ επαναφέρει το πάγιο αίτημά της για απόδοση του ΕΤΜΕΑΡ στους δικαιούχους, μόνον αφού το εισπράξει – και επικαλείται ως παράδειγμα το διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις. «Είναι ακατανόητο η ΔΕΗ να κάνει 36 δόσεις για την εξόφληση των οφειλών στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η είσπραξη του ΕΤΜΕΑΡ, και να υποχρεούται να το καταβάλλει στους παραγωγούς ΑΠΕ εφάπαξ και προκαταβολικά. Είναι απολύτως απαραίτητο, τις όποιες δυσκολίες των πολιτών, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας συνολικά, να μην τις επωμίζεται μόνον η ΔΕΗ», τονίζει η επιχείρηση στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όλα είναι ψέματα, είμαι καθαρός και θα κινηθώ νομικά» λέει ο «Φραπές» για Jaguar και 2,5 εκατ. ευρώ
«Με είδε κανείς στο Ηράκλειο να κυκλοφορώ με Jaguar; Ένα αγροτικό έχω, φορτωμένο μέρα και νύχτα ζωοτροφές» - «Αν νομίζουν όλοι ότι θα ξεπλυθούν πάνω μου, θα γελάσουμε καλά. Θα πέσουν πολλοί. Εγώ δε θα πέσω γιατί είμαι καθαρός»
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Η στιγμή που το ασθενοφόρο φτάνει στο σημείο που κατέρρευσε η 16χρονη στο Γκάζι - Ο πατέρας ενημέρωσε την αστυνομία
Αναμένεται η νεκροψία νεκροτομή για να δοθούν απαντήσεις για τον αιφνίδιο θάνατο του κοριτσιού - Η Αστυνομία δεν ενημερώθηκε για το συμβάν ούτε από το ΕΚΑΒ ούτε από το νοσοκομείο
Γκάζι
«Η ανιψιά θεωρεί ότι πίσω από τους 22χρονους δράστες της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα υπάρχουν συγγενείς» λέει η δικηγόρος της
Ο 68χρονος με συμβολαιογραφική πράξη είχε ζητήσει να αποτεφρωθεί και την τέφρα του να παραλάβει ο ανιψιός του, πράγμα που δεν έχει συμβεί εδώ και 12 μέρες - Τι ισχύει για το ενδεχόμενο του ηθικού αυτουργού
Το 68χρονο θύμα στη Φοινικούντα