Ελλάδα

Απεργία αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

Απεργία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου αποφάσισε χθες το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που, όπως υποστηρίζει, θα επιφέρουν νέες επιθέσεις σε βάρος των εργασιακών-κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Όπως αναφέρεται από την ΑΔΕΔΥ, η κυβέρνηση θα συνεχίσει την υλοποίηση του μνημονίου και, με το πρόσχημα τήρησης της συμφωνίας, θα ξεπουλήσει σε τιμή ευκαιρίας τη δημόσια περιουσία στερώντας κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της Οικονομίας.
«Μετά το λιμάνι του Πειραιά, τα αεροδρόμια, τον ΑΔΜΗΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σειρά παίρνουν η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές, κυβερνά τη χώρα κατ’ εντολή δανειστών -Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ- αποδεχόμενη το ρόλο κυβερνήτη ενός προτεκτοράτου.
Η κατάρρευση των νοσοκομείων λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησής τους, η υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης με στόχο την εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού, συνολικά η μείωση του προσωπικού του Δημοσίου και η εξ αυτού υπολειτουργία των Υπηρεσιών του Δημοσίου οδηγούν στην εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα».
Επίσης, η ΑΔΕΔΥ αναφέρεται και σε πληροφορίες για περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και, εξ αυτής, για περαιτέρω μείωση των συντάξεων σημειώνοντας επίσης ότι κατά απαίτηση των δανειστών, η κυβέρνηση αίρει την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και συζητά την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Στο κάλεσμα για την απεργία της 24ης Νοεμβρίου τονίζει ότι πρέπει να είναι μια παλλαϊκή κινητοποίηση που θα ανατρέψει τις «αντεργατικές πολιτικές».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν υπήρχε νομική δυνατότητα σύλληψης του 67χρονου» στην Αμφιλοχία λέει η αστυνομία «καρφώνοντας» την εισαγγελία
«Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε άμεσα στην εισαγγελική Αρχή, ωστόσο η νέα εισαγγελική παραγγελία δεν περιελάμβανε εντολή κράτησης», υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της
Το σπίτι όπου έμενε ο 67χρονος με τον 95χρονο πατέρα του στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας 1
Νίκος Πλακιάς για Λουίς Ενρίκε: Η τοποθέτησή του απαντά στο «πώς στέκεσαι όταν χάνεις το παιδί σου»
Ο Νίκος Πλακιάς, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό όσα είπε ο Ισπανός, απαντώντας στο πώς ένας γονιός μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια του μετά την απώλεια του παιδιού του
Ο Νίκος Πλακιάς
Κάηκε ζωντανός και απανθρακώθηκε ο άνδρας μέσα στο αυτοκίνητό του στο Μετς - Το «μυστήριο» με το καμινέτο
Το μυστήριο περιπλέκει ένα καμινέτο που βρέθηκε μέσα στο κόκκινο τζιπ και ερευνάται αν ήταν αυτό που προκάλεσε τη φωτιά που έκαψε ζωντανό τον μεσήλικα ιδιοκτήτη του οχήματος
Καμένο τζιπ στο Μετς 8