Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Γεωργία Τζανάκου, η οποία είναι η συντονίστρια του προγράμματος που υλοποιείται από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, οι Σύροι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο διαθέτουν όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα και έχουν υποβάλλει αίτημα μετεγκατάστασης.
Όλες οι οικογένειες, πριν έλθουν στο Ρίο, φιλοξενούνταν σε καταυλισμούς στα Ιωάννινα και τη Βόρεια Ελλάδα και θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο, που έχει μισθωθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μέχρι να αποφασισθεί σε ποια χώρα θα εγκατασταθούν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, η κ. Τζανάκου τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: “Εμείς βρισκόμαστε στο ξενοδοχείο μαζί με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και διερμηνείς, προκειμένου να καλύψουμε τις βασικές τους ανάγκες και την ψυχολογική τους υποστήριξη. Φροντίζουμε για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και τα βοηθάμε στην εκμάθηση ξένων γλωσσών”.
“Βρισκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες για να καταγράψουμε τις ανάγκες τους και να τους βοηθήσουμε, ώστε η καθημερινότητά τους να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη”, πρόσθεσε. Ακόμη σημείωσε πως έχει προγραμματιστεί από την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ η φιλοξενία και άλλων προσφύγων, στο ξενοδοχείο του Ρίου, οι οποίοι τώρα διαμένουν σε άλλες περιοχές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ