Κόσμος

“Μήνυμα” ΕΕ στον Ερντογάν για τη θανατική ποινή

Η Φεντερίκα Μογκερίνι, Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, προειδοποίησε σήμερα την τουρκική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή μέτρων που θα θέσουν σε κίνδυνο τη συνταγματική νομιμότητα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Εμείς πρώτοι στη διάρκεια της τραγικής νύχτας που δηλώσαμε την ανάγκη προστασίας των νόμιμων δομών στην Τουρκία”, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή της σε διάσκεψη των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών, με την παρουσία του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι.

Δηλώνουμε σήμερα ότι η νομιμότητα πρέπει να προστατευτεί στην Τουρκία. Δεν υπάρχει δικαιολογία για οποιαδήποτε βήματα που θα απομακρύνουν τη χώρα από αυτό”, δήλωσε η ίδια στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η «ανύπαρκτη» σχέση της Ζιζελ Πελικό με την κόρη της μετά την υπόθεση βιασμού - «Η μητέρα μου δεν είναι σύμβολο»
Όπως γράφει η Νταριάν στο βιβλίο της, η μητέρα της δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο σύζυγός της είχε κακοποιήσει την ίδια του την κόρη, λέγοντάς της: «Ο πατέρας σου είναι ανίκανος για κάτι τέτοιο»
Η κόρη της Gisele Pelicot, Caroline Darian 1