Κόσμος

Παρασημοφορημένος πεζοναύτης ο μακελάρης των ΗΠΑ

Ο άντρας που σκότωσε τρεις αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους τρεις στην Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα ήταν παρασημοφορημένος πρώην πεζοναύτης με το βαθμό του λοχία, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει το όνομά του επίσημα, αλλά σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης και με τα ΜΜΕ, ο δράστης ονομαζόταν Γκέιβιν Λονγκ, ήταν μαύρος, ζούσε στο Κάνσας Σίτι στο Μιζούρι και ήταν και περίπου 29 χρονών.

Το ιστορικό που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο για τον Γκέιβιν Λονγκ αναφέρει ότι υπηρέτησε ως πεζοναύτης στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από τον Αύγουστο του 2005 έως τον Αύγουστο του 2010 και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του λοχία, με ειδίκευση στα δίκτυα πληροφοριών. Μεταξύ του Ιουνίου του 2008 και του Ιανουαρίου του 2009 υπηρέτησε στο Ιράκ, όταν αναγνωρίστηκε για την υπηρεσία του με αρκετά μετάλλια και με επαίνους.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Μάικ Έντμονσον, επικεφαλής της αστυνομίας της Λουιζιάνα, ο οπλοφόρος έδρασε μονος του. Ο Έντμονσον είπε ότι ο ύποπτος ήταν ντυμένος στα μαύρα και περίμενε τους αστυνομικούς να έρθουν προτού αρχίσει να πυροβολεί. Ανώνυμη κυβερνητική πηγή έχει πει ότι οι αρχές πιστεύουν πως η κλήση για την αστυνομία που έγινε σε αριθμό επείγουσας ανάγκης ήταν προσχεδιασμένη.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή μετά από αναφορές ότι υπήρχε κάποιος οπλοφόρος ντυμένος στα μαύρα που στεκόταν πίσω από ένα μαγαζί, λίγο πριν τις 9:00 π.μ. τοπικής ώρας (5:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), είπε ο Έντμονσον.

Στο πανδαιμόνιο που ακολούθησε, ο οπλοφόρος σκότωσε δύο αστυνομικούς από το αστυνομικό τμήμα της Μπατόν Ρουζ και έναν βοηθό σερίφη. Τραυμάτησε επίσης άλλους τρεις, έναν από αυτούς βαριά, προτού σκοτωθεί ο ίδιος από τους αστυνομικούς.

Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα ποιά ήταν τα αίτια που τον οδήγησαν στην πράξη του, και οι έρευνες συνεχίζονται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ευχόμαστε να μην υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων στο Κραν Μοντανά» λέει το ΥΠΕΞ - Γραμμή βοήθειας
«Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν οι ελληνικές πρεσβευτικές αρχές στη Βέρνη, αλλά ακόμη δεν έγιναν γνωστά ούτε τα αίτια της πυρκαγιάς» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος
Έκρηξη στο Κραν Μοντανά
2026: Τα γεγονότα που περιμένουμε την νέα χρονιά – Από την επιστροφή των αστροναυτών γύρω από την Σελήνη μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Από το διάστημα και τα γήπεδα του Μουντιάλ έως τις κάλπες, τις γεωπολιτικές συγκρούσεις και την κλιματική κρίση, το νέο έτος αναμένεται να φέρει εξελίξεις που μπορεί να αλλάξουν τον κόσμο
Χάρτινα γιαλιά
Ο Ντόναλντ Τραμπ στάζει φαρμάκι για τους Κλούνεϊ που πήραν γαλλική υπηκοότητα - «Δύο από τους χειρότερους όλων των εποχών στα προγνωστικά»
«Καλά νέα, πηγαίνουν σε μια χώρα με μεγάλη εγκληματικότητα λόγω της καταστροφικής διαχείρισης της μετανάστευσης» ήταν το βιτριολικό σχόλιο του Αμερικανού προέδρου
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ Αλαμουντίν