Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Χανιά: Το πλοίο Έλυρος της Anek Lines αντιμέτωπο με 8 μποφόρ – Δείτε τις προσπάθειες του καπετάνιου!

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Οι επιβάτες του πλοίου παρακολουθούσαν τα πάντα, άλλοι από το κατάστρωμα και άλλοι από τα παράθυρα…

Ακινητοποιημένο έξω από το λιμάνι της Σούδας παρέμεινε το πλοίο “Έλυρος” καθώς λόγω των θυελλωδών ανέμων ήταν αδύνατον να δέσει στο λιμάνι. Το πλοίο προσέγγισε το λιμάνι στις 06.00 το πρωί, όμως όλες οι προσπάθειες του καπετάνιου να προσεγγίσει στην προβλήτα απέβησαν άκαρπες. Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που έφταναν τα 8 μποφόρ, δεν επέτρεπαν στο πλοίο να δέσει με ασφάλεια και παρέμεινε στα ανοιχτά για πάνω από δυομιση ώρες.

Τελικά, μετά τις 08.00 το πρωί, αποφασίστηκε 4 ρυμουλκά να οδηγήσουν το πλοίο στο λιμάνι. Οι φωτογραφίες από τη μανιασμένη θάλασσα και την προσπάθεια του πλοίου να δέσει στο λιμάνι κάνουν το γύρο των social media. Στο πλοίο επέβαιναν 539 επιβάτες.

Στην εθνική οδό Χανίων Ρεθύμνου, από το ύψος των Αγίων Πάντων μέχρι και την περιοχή της Γεωργιούπολης, λόγω των ανέμων έπεσαν μεγάλα τμήματα δέντρων και κλαδιά στο οδόστρωμα που απομακρύνθηκαν μετά από κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της τροχαίας. Ωστόσο, οι αρχές συνιστούν την προσοχή των οδηγών που κινούνται στο Βόρειο Οδικό ‘Αξονα.

Οι άνεμοι προκάλεσαν και ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης περιοχών με τις περισσότερες να αναφέρονται στον Αποκόρωνα, όπου βρίσκονται συνεργεία της ΔΕΗ για την αποκατάσταση τους. Λόγω των ανέμων αποκολλήθηκε και μέρος μεταλλικής οροφής από το σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο Κισάμου. Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία του δήμου για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Πηγή: flashnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε