Ελλάδα

Συντάξεις – Δημόσιο: Σοκ για όλους, κόβεται 35ετια και η 37ετια όλοι στα 40 χρόνια

Στην παγίδα του νέου ασφαλιστικού θα βρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που θα δουν τα όρια ηλικίας τους να αυξάνονται άμεσα από 3 ως πέντε χρόνια ενώ ταυτόχρονα θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες εκείνοι που θα δουν και το ποσό της σύνταξής του να μειώνεται κατά πολύ, λόγω αυτής της αύξησης στα όρια με βάση τον νέο νόμο.

Τα νέα όρια με βάση το νέο Ασφαλιστικό πλέον δεν αφορούν μόνο όσους βγήκαν σε σύνταξη ή θεμελίωσαν δικαίωμα μετά την 1.1.2015 αλλά και όσους έχουν θεμελιώσει μέχρι 31.12.2014 όμως η συνταξιοδότησής του αρχίζει από 1.9.2015.

Ταυτόχρονα με την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε μόλις χθες ορίζεται ότι οι ασφαλισμένοι του δημοσίου και πριν από το 1983 χάνουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης με 35ετία η 37ετία χωρίς όριο ηλικίας . Για τα πρόσωπα αυτά ως ισχύον την 18−8−2015 όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης, λογίζεται το 58ο ή το 55ο έτος. Για όσα από τα ανωτέρω πρόσωπα δεν έχουν συμπληρώσει τα προαναφερόμενα έτη ασφάλισης μέχρι και την 31−12−2021, τα έτη αυτά αυξάνονται από 1−1−2022 σε 40.

Παράλληλα και με βάση τη νομοθεσία όσοι έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας αλλά όχι και τα απαιτούμενα έτη εργασίας έχουν μεν το δικαίωμα συνταξιοδότησης αλλά χάνουν, ανάλογα με τα έτη που έχουν υπηρετήσει και το ανάλογο ποσό από τη σύνταξη η οποία πλέον θα ορίζεται με βάση τα 40 έτη. Έτσι για κάποιον που έχει 35ετία θα υπολογίζεται η σύνταξη με βάση τα 35/40α. Θα είναι δηλαδή μικρότερο το ποσό που θα λαμβάνει κατά 5/40α. Ουσιαστικά ένας υπάλληλος που θα μπορούσε να βγει με τον παλιό νόμο σε πλήρη σύνταξη με 35ετία πλέον θα λαμβάνει σύνταξη μικρότερη κατά το 1/8.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σπαρακτικός ο επικήδειος του πατέρα της Μαρίσσας Λαιμού - «Στεκόμαστε εδώ με την πιο βαριά καρδιά που μπορεί να έχει ένας γονιός»
«Εγγονούλα μας, λατρεμένο Μαρισσάκι μας, το χαμόγελό σου θα φωτίζει τις πονεμένες μας ψυχές για πάντα στην καρδιά μας», έγραφε το στεφάνι που έστειλαν οι παππούδες της 30χρονης
Συγκίνηση στην κηδεία της 30χρονης Μαρίσσας Λαιμού
Ξεκίνησε η δίκη του 79χρονου που άνοιξε πυρ κατά του Κοκολογιάννη στο Ηράκλειο - «Το αν γίνει κάτι μελλοντικά θα κριθεί από την απόφαση του δικαστηρίου»
Η πολυετής βεντέτα των δύο οικογενειών σήμερα πήγε στη Δικαιοσύνη, παρ’ ότι ο αδελφός του Στέφανου Κοκολογιάννη, είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη, γιου του 79χρονου, το 2012
Ο Στέφανος Κοκολογιάννης, αδερφός του δολοφόνου του Πρίαμου Ξυδάκη και θύμα του 79χρονου Γιάννη Ξυδάκη που δικάζεται
Θρίλερ στον Άγιο Παντελεήμονα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα - Ήταν δεμένοι με tie wrap
Και οι δυο τους ήταν δεμένοι με tie wrap ενώ ο 48χρονος που μίλησε στους αστυνομικούς ανέφερε πως 4 άτομα μπήκαν μέσα στο σπίτι και ξεκίνησαν να τους χτυπούν
Άγιος Παντελεήμονας: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα – Ήταν δεμένοι με tie wrap
38