Κόσμος

Σοκ στη Γαλλία: Ένας βιασμός κάθε 40 λεπτά!

O αριθμός των βιασμών που καταγγέλλονται στις αρχές έχει αυξηθεί κατά 18% μέσα σε πέντε χρόνια στη Γαλλία, όπου καθημερινά καταγγέλλονται 33 βιασμοί, έδειξε έρευνα η οποία δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro. 

“Τα πέντε τελευταία χρόνια, οι βιασμοί που καταγγέλλονται στις αρχές αυξήθηκαν κατά 18% (από 10.762 το 2010, σε 12.768 το 2014), ενώ ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί οι βιασμοί ανηλίκων κατά περισσότερο από 20% (από 5.751 σε 6.936)”, γράφει η Le Figaro, επικαλούμενη στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της εφημερίδας.

“Τριάντα τρεις βιασμοί καταγγέλλονται καθημερινά στη Γαλλία, δηλαδή κατά μέσο όρο ένας κάθε 40 λεπτά της ώρας!” επισημαίνει η Le Figaro και υπογραμμίζει πως “δεν πρόκειται παρά για τις υποθέσεις που καταγγέλλονται στις αστυνομικές αρχές και παραπέμπονται στις εισαγγελίες”.

“Η γκρίζα ζώνη παραμένει σημαντική. Οι έρευνες δείχνουν πως το ποσοστό των καταγγελιών για βιασμό είναι κατά 10% μικρότερο”, εξηγεί στην εφημερίδα ο Κριστόφ Σουλέ, διευθυντής του Εθνικού Παρατηρητηρίου Εγκληματικότητας και Ποινικών Απαντήσεων (ONDRP). 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καλούν το Ιράν σε «αυτοσυγκράτηση» μέσω κοινής δήλωσης – «Καταδικάζουμε την δολοφονία διαδηλωτών»
«Οι ιρανικές αρχές έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τον λαό τους και οφείλουν να εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συνάθροιση χωρίς φόβο αντιποίνων» τονίζουν οι τρεις ηγέτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάθεται μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρο της Γαλλίας, και τον Κίρ Σταρμερ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου
Σύμβουλος του Πούτιν απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν συστήματα αεράμυνας ικανά να τους αναχαιτίσουν»
Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, κάλεσε τις χώρες - μέλη «να ψάξουν πιο βαθιά» στα αποθέματα της αντιαεροπορικής άμυνάς τους και «να ανταποκριθούν τώρα»
Στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αυτό που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκαλεί ανάπτυξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Oreshnik με υπερηχητική ταχύτητα και πυρηνική ικανότητα