Πολιτική

Τι ξέχασε να πει ο Τσίπρας;

Περισσότερο από μιάμιση ώρα διήρκεσε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να παρουσιάσει τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Ωστόσο προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι δεν αφιέρωσε ούτε λέξη κυριολεκτικά σε σημαντικά ζητήματα που άπτονται της εθνικής προσπάθειας, καθώς μπορεί να αποτελέσουν την ατμομηχανή για την ανάπτυξη της χώρας και για την έξοδο από την κρίση.

Ο πρωθυπουργός σε μια όπως χαρακτηρίστηκε “εθνική” ομιλία, δεν είπε λέξη για τον αγροτική ανάπτυξη, τον τουρισμό και τον πολιτισμό και την ελληνική ναυτιλία, τομείς που μπορεί να συμβάλλουν αποφασιστικά στο ξεπέρασμα της κρίσης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Προφανώς οι αρμόδιοι υπερυπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί θα σπεύσουν να καλύψουν το κενό των Προγραμματικών Δηλώσεων, ωστόσο η έλλειψη αναφοράς από τα ίδια τα χείλη του πρωθυπουργού δημιουργεί ένα αρνητικό συμβολισμό.

Γιατί μπορεί η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης να είναι όντως το μείζον κοινωνικό θέμα και το στοίχημα της νέας κυβέρνησης, ωστόσο μείζον είναι να τεθούν και οι βάσεις για να μην ξαναχρειαστεί η χώρα μνημόνια και κατά συνέπεια να αντιμετωπίσει νέες κοινωνικές και ανθρωπιστικές κρίσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανασχηματισμός: Η πιο δύσκολη απόφαση του Κυριάκου Μητσότακη, στον απόηχο των δικογραφιών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ  
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι η άρση ασυλίας δεν συνιστά τεκμήριο ενοχής, επισημαίνοντας ότι άλλο η ποινική αξιολόγηση και άλλο η πολιτική διαχείριση κάθε υπόθεσης
Κυριάκος Μητσοτάκης 46
Ο Χατζηδάκης «στριμώχνει» την αντιπολίτευση με ατάκα του... Κουτσούμπα: «Αυτοί είστε»
Σε κλίμα υψηλής πολιτικής έντασης ψηφίστηκε το ν/σ «Παρεμβάσεις για ένα δημόσιο πιο φιλικό στο πολίτη», με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να απαντά αιχμηρά για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές
Κωστής Χατζηδάκης
Κωνσταντοπούλου και Καιρίδης «σφάχτηκαν» στη Βουλή: «Είσαι άθλιος ψεύτης», «Δεν είμαι ειδικός για τα σύνδρομα καταδίωξης»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κάποια στιγμή βγήκε από την αίθουσα για να επιστρέψει στη συνέχεια και να απαντήσει στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Κωνσταντοπούλου και Καιρίδης