Οικονομία

Βαρουφάκης: Τσάμπα μας συμβουλεύει η εταιρεία LAZARD

Χωρίς μισθό προσφέρει στο υπουργείο Οικονομικών συμβουλευτικές υπηρεσίες για το χρέος η εταιρεία LAZARD, αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Δριβελέγκας με την οποία ζητούσε από τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή με ποια κριτήρια και διαδικασίες προσελήφθη η εταιρεία LAZARD και με ποιο σκεπτικό επιλέχτηκε μια τέτοια δαπάνη σε μια περίοδο εξαγγελιών περικοπής δημοσιονομικών εξόδων.

Όπως ενημερώνει τον βουλευτή, ο υπουργός Οικονομικών, η εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων LAZARD στην οποία έχει ανατεθεί ο ρόλος του συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης, συνεργάζεται με αυτό αμισθί και ατελώς.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Καλαφάτης: Κατά 1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι συνολικές δαπάνες των ελληνικών επιχειρήσεων σε έρευνα και ανάπτυξη από το 2019
«Ενισχύουμε την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες με ένα νέο καθεστώς στον Αναπτυξιακό Νόμο το οποίο ξεκινά στο πρώτο εξάμηνο του 2026», επισήμανε ο Υφυπουργός
Σταύρος Καλαφάτης