Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Tώρα μπορείς να χρηματοδοτήσεις το δικό σου πορνό

Tώρα μπορείς να χρηματοδοτήσεις το δικό σου πορνό

Eαν ζούσες σε κάποιο φαράγγι τρώγοντας αγκινάρες αλά πολίτα ή επιδόθηκες σε απανωτά sessions για να συνέλθεις από την απώλεια της άνοιξης, είναι πιθανό να μην έχεις ακούσει για το Κickstarter ή το Ιndiegogo ή το Peoplefundit ή το GoFundMe.

Ήσουν λάθος. Οι πλατφόρμες crowdfunding πλέον είναι η διέξοδος για να βρουν νέα, ελπιδοφόρα projects τη χρηματοδότηση που τους αξίζει, όπως το ελληνικής έμπνευσης αλλά παγκόσμιας πρόθεσης Stickey που μπορείς να ανακαλύψεις ΕΔΩ

Ωστόσο, εαν οι προθέσεις σου είναι αφορούν τη βιομηχανία του σεξ, έχεις πρόβλημα. Στο Kickstarter μπορείς να αναζητήσεις επενδυτές για τα πάντα, όχι όμως για κάτι που ίσως, έστω και σαν ιδέα, συνδέεται με την ερωτική βιομηχανία. Αυτό όμως θα αλλάξει μέσα σε λίγες ώρες όταν το CumFundMe κάνει την πρεμιέρα του στο διαδίκτυο.

Η ιδεά του Ρίκι Μπούκερ από το Phoenix είναι απλή και έρχεται να αποδώσει δικαιοσύνη. “Πάντα με ενοχλούσε όταν έβλεπα επαγγελματίες της πορνό βιομηχανίας ή εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο να απορρίπτονται από τις υπόλοιπες crowdfunding πλατφόρμες” είπε στο Daily Dot. “Είναι σεξιστικό, ρατσιστικό, στιγματίζει επαγγελματίες και αυτό θέλω να το αλλάξω” πρόσθεσε.

Δεν υπερβάλει σε όσα λέει. Μόλις ένα χρόνο πριν η Eden Alexander, μοντέλο σε site με πορνογραφικό περιεχόμενο, κατέφυγε στο GiveForward για να ζητήσει βοήθεια στα ιατρικά της έξοδα όταν μια ασθένεια απείλησε τη ζωή της. Αν και κατάφερε να συγκεντρώσει το απαραίτητο χρηματικό ποσό για να πληρώσει την επέμβαση, η εταιρεία που διακινούσε το χρηματικό ποσό, η WePay, τερμάτισε την προσπάθεια της ισχυριζόμενη ότι “προωθούσε την πορνογραφία”. Η απολογία της επιχείρησης δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε μια γυναίκα που ένοιωσε απομονωμένη και αναζητούσε χρήματα για να σώσει τη ζωή της. “Ένοιωσα εξαπατημένη και εγκαταλελειμμένη” έγραψε η ίδια.

Από σήμερα το βράδυ, όλοι μπορούν να συμμετέχουν σε μια ερωτική επανάσταση με crowdfunding χαρακτήρα. “Η πλατφόρμα απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μοντέλα, χορευτές, ανθρώπους που δημιουργούν ευρεσιτεχνίες κλπ” λέει ο Μπούκερ. “Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί για τα πάντα. Για να πληρώσεις δίδακτρα, για αισθητικές επεμβάσεις, για τον προυπολογισμό μιας ταινίας, για να βγάλεις σε παραγωγή κάποιο νέο sex toy κοκ.” πρόσθεσε. Οι ιδέες σας ήδη κάνουν θόρυβο, μαζευτείτε.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε