Ελλάδα

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση ως τα τέλη Ιουλίου;

Νέοι κωδικοί, αλλαγές, και καθυστερήσεις κάνουν πλέον όλο και πιο πιθανό το ενδεχόμενο παράτασης στην τελική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, παρά το γεγονός ότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα ρευστότητας το οποίο θα γίνει ακόμη χειρότερο στα μέσα του καλοκαιριού όπου θα χρειαστεί τεράστια ποσά για την αποπληρωμή δανείων.

Το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης έχει πολλές αλλαγές για τις οποίες ακόμη δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες διευκρινήσεις, οι λογιστές λένε ότι τα δεδομένα σε σχέση με πέρυσι έχουν αλλάξει προς το χειρότερο, ενώ ακόμη το taxis δεν έχει ανοίξει και δεν πρόκειται να ανοίξει πριν τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Ξεκινάμε δηλαδή ήδη με καθυστέρηση και ήδη η αρμόδια υπουργός Ν. Βαλαβάνη άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει μια παράταση περίπου 10 ημερών για τις φορολογικές δηλώσεις. Όλα τα στοιχεία ωστόσο δείχνουν ότι η παράταση θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη με τους περισσότερους να προβλέπουν ότι θα υπάρξει παράταση ως τα τέλη του Ιουλίου.
Εδώ όμως υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα.
Τα έσοδα.
Κάπως έτσι δεν οι δόσεις φαίνεται ότι δεν θα αλλάξουν. Θα πρέπει δηλαδή ο φόρος εισοδήματος να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις με την πρώτη στο τέλος Ιουλίου, τη δεύτερη στο τέλος του Σεπτεμβρίου και την τρίτη στο τέλος του Νοεμβρίου.
Το να συμπίπτει όμως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων με την πληρωμή της πρώτης δόσης είναι ένα πρόβλημα στο οποίο ακόμη δεν έχει δοθεί απάντηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αποσύρονται Δήμοι και Περιφέρεια Αττικής από τις εφέσεις για την φωτιά στο Μάτι μετά την επικοινωνία Πιερρακάκη με Χαρδαλιά και δημάρχους Μαραθώνα και Ραφήνας - Πικερμίου
Μετά από τηλεφώνημα του Κυριάκου Πιερρακάκη αποσύρεται το Δημόσιο από όλες τις διεκδικήσεις
Καμένα σπίτια και αυτοκίνητα στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Λαμία - 31χρονος κλείδωνε τη σύντροφό του στο μπάνιο για να δει πόσο τον αγαπάει
Το Δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με 3ετη αναστολή στον 31χρονο που ομολόγησε τις πράξεις του και τη σύσταση να μην ξαναενοχλήσει την 30χρονη που τον κατήγγειλε
Γυναίκα 1