Το ΕΓ/ΤΡ “Gramvousa Bay”, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, βρίσκεται σε διαδικασία βύθισης, ενώ άμεσα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο και κλήθηκαν δύτες να δουν τι ακριβώς συμβαίνει και να εξακριβώσουν πως “μπάζει” νερά το σκάφος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε προσπάθεια λειτουργίας της μηχανής του πλοίου και ξαφνικά ακούστηκε ένας ισχυρός θόρυβος, ενώ στην συνέχεια το πλοίο άρχισε να βυθίζεται.
Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σκάφος δεν ανήκει στην κοινοπραξία Gramvousa Balos Cruises, η οποία εδώ και χρόνια εκτελεί δρομολόγια και ημερήσιες κρουαζιέρες στην περιοχή.
Τελικά, πριν τις 2 το μεσημέρι το σκάφος κατακλύστηκε από τα νερά και “κάθισε” στον βυθό, στην νότια προβλήτα όπου ήταν δεμένο.
Προς το παρόν δεν έχει διαπιστωθεί ρύπανση από διαρροή καυσίμων.
Το Λιμεναρχείο Κισάμου πραγματοποιεί την προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βυθίστηκε το πλοίο.
Πηγή: Flashnews.gr