Κόσμος

Αιγυπτιακή τζιχαντιστική οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό “κατασκόπων”

Βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από αιγυπτιακή τζιχαντιστική οργάνωση δείχνει την εκτέλεση τεσσάρων ανδρών, οι τρεις μεταξύ αυτών με αποκεφαλισμό, με την κατηγορία ότι ήταν κατάσκοποι του αιγυπτιακού στρατού ή της ισραηλινής Μοσάντ.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο λογαριασμό στο Twitter της οργάνωσης Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντις που έχει τη βάση της στο Σινά. Αρχικά δείχνει πέντε άνδρες να “ομολογούν” ότι συνεργάστηκαν με τον αιγυπτιακό στρατό ή με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Στη συνέχεια ένας μεταξύ αυτών “ομολογεί” ότι συνεργάστηκε με τον αιγυπτιακό στρατό και τρεις με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Ένας μασκοφόρος ισλαμιστής κόβει τον λαιμό ενός άνδρα, ενώ διακρίνονται τα αποκεφαλισμένα πτώματα δύο ακόμη ανδρών. Άλλη σκηνή δείχνει έναν άνδρα με δεμένα τα μάτια να πυροβολείται

Το βίντεο περιλαμβάνει επίσης απόσπασμα της ομιλίας στα μέσα Σεπτεμβρίου του εκπροσώπου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Αμπου Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, ο οποίος επαινεί τους αιγύπτιους τζιχαντιστές και τους καλεί να προβούν σε περισσότερες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Η Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντις είχε δώσει στη δημοσιότητα παρόμοιο βίντεο στα τέλη Αυγούστου που έδειχνε τον αποκεφαλισμό τεσσάρων ατόμων, τα οποία, όπως υποστήριζε η οργάνωση, ήταν πληροφοριοδότες

Η εξτρεμιστική οργάνωση, σε μήνυμά της με αφορμή την ισλαμική γιορτή ‘Ειντ αλ-Αντχα αυτό το Σαββατοκύριακο, απειλεί να πλήξει με επιθέσεις τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για σειρά φονικών επιθέσεων εναντίον του αιγυπτιακού στρατού και της αστυνομίας μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013. Επίσης ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας κατά του υπουργού Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραχίμ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κέρι: Το Κάιρο στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Κίνηση ματ από την Κύπρο για συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων με την Αίγυπτο

Έπιασαν ελληνικό αλιευτικό οι Αιγύπτιοι κρατείται το πλήρωμα

Αίγυπτος: Ο Μόρσι κατηγορείται για διασάλευση της εθνικής ασφάλειας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες απειλές Τραμπ κατά Πούτιν: Θα μειώσω την προθεσμία των 50 ημερών – Στον προθάλαμο δευτερογενείς δασμοί 100% στους εμπορικούς εταίρους της Ρωσίας
«Είμαι απογοητευμένος από τον Πρόεδρο Πούτιν. Επομένως, θα πρέπει να εξετάσουμε και θα μειώσω αυτές τις 50 ημέρες που του έδωσα σε μικρότερο αριθμό», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ