Τοπικά Νέα

Πριν το λουκέτο οι παιδικές χαρές της Πάτρας

Ο χρόνος για να μπει λουκέτο στο σύνολο σχεδόν των παιδικών χαρών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Πατρέων μετρά αντίστροφα, καθώς ο τρίτος Δήμος της χώρας δεν κατόρθωσε να προχωρήσει στη συντήρηση τους και την απόκτηση iso ασφαλείας.

Αιτία η οικονομική δυσπραγία που επικαλείτο η απελθούσα Δημοτική Αρχή του Γ. Δημαρά επί των ημερών της οποίας χάθηκε πολύτιμος χρόνος με την προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο να εκπνέει.

Να σημειωθεί πως η διαδικασία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου αλλά η σιωπηρή παράταση η οποία είχε δοθεί πάλι δεν επαρκούσε για την απελθούσα Δημοτική Αρχή με αποτέλεσμα το λουκέτο να είναι γεγονός.

Η σχετική εγκύκλιος είχε εκδοθεί μετά το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ του δήμου Ελληνικού. Με αυτή το υπουργείο καλούσε όλους τους δήμους να ελέγξουν τις παιδικές χαρές και να εκδώσουν πιστοποιητικά καταλληλότητας λειτουργίας, κάτι που για τις παιδικές χαρές της Πάτρας σε ποσοστό 99% δεν έγινε.

Να σημειωθεί πως οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί ακόμα και σήμερα σε παιδική χαρά συνεπάγεται ποινικές ευθύνες για τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους αιρετούς και τους προέδρους της Επιτροπής Ελέγχου και Πιστοποίησης στην Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Ελλάδας .

Πηγή: patrastimes

Διαβάστε επίσης:

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των παιδικών χαρών

Big Brother για μαθητές! Κάμερες ασφαλείας σε σχολεία και παιδικές χαρές στην Αθήνα!

Με υπουργική απόφαση οι προδιαγραφές για την ασφάλεια στις παιδικές χαρές

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα