Κόσμος

Όλοι αγαπούν τον Πούτιν! Σε ύψη ρεκόρ η δημοτικότητά του

Μπορεί η Ευρώπη και οι ΗΠΑ, για τους δικούς τους λόγους, να έχουν "στραβώσει" με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά φαίνεται ότι η κόντρα Δύσης – Ρωσίας κάνει καλό στη δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύεται από το ανεξάρτητο κέντρο Levada αναφέρει ότι η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου έφτασε τον Αύγουστο στο ποσοστό ρεκόρ του 87%, το υψηλότερο εδώ και έξι χρόνια.

Το 87% των Ρώσων υποστηρίζουν τις ενέργειες του προέδρου, η δημοτικότητα του οποίου ενισχύθηκε κατά 22% από τον Ιανουάριο, ενώ το ποσοστό των Ρώσων που δεν είναι ικανοποιημένοι από τον Βλαντίμιρ Πούτιν υποχώρησε, από το 34% τον Ιανουάριο, στο 13% τον Αύγουστο.

Η δημοτικότητα του Πούτιν βρίσκεται σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από τον ρωσο-γεωργιανό πόλεμο το 2008, οπότε είχε φθάσει στο 88%.

Η δημοτικότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν ξεπέρασε το 80% μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία τον Μάρτιο. Στην πραγματικότητα δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από το 60% απ’ όταν έγινε… ένοικος του Κρεμλίνου το 2000

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενισχύθηκε επίσης σημαντικά φθάνοντας στο 71%, έναντι 48% τον Ιανουάριο.

Το 66% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι χώρα “βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση” (έναντι 43% τον Ιανουάριο), ενώ το 19% έχει αντίθετη γνώμη (έναντι 41% τον Ιανουάριο).

Η δημοσκόπηση του κέντρου Levada πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα από την 1η μέχρι την 4η Αυγούστου σε δείγμα 1.600 ανθρώπων, αντιπροσωπευτικού του πληθυσμού.

Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου από το προσκείμενο στο Κρεμλίνο ινστιτούτο VTsIOM είχε ήδη δείξει ότι οι Ρώσοι είναι “ευτυχέστεροι από ποτέ”, με το ποσοστό ικανοποίησης να φθάνει στο ιστορικό ρεκόρ των 79 μονάδων.

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ρώσοι δεν φοβούνται στις δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση. Οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ωστόσο ότι τα αποτελέσματά τους δεν θα γίνουν αμέσως αισθητά στον ρωσικό πληθυσμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγωνία στους Έλληνες αγρότες για το εμπάργκο Πούτιν – Έκτακτη σύσκεψη

Ο Πούτιν τινάζει στον αέρα την ελληνική αγροτιά – Απαντά στις κυρώσεις με εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρώπης – Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο

Τα… υπεραστικά του Μπαράκ Ομπάμα

Ο Πούτιν ανοίγει τις δουλειές για τις αμυντικές βιομηχανίες! “Το NATO πρέπει να εξοπλιστεί” λένε

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στο Μεξικό: Ένας 14χρονος ανέβηκε μόνος σε ηφαίστειο και πέθανε από το κρύο – Το βίντεο λίγο πριν πεθάνει
Η τύχη του 14χρονου Paolo αγνοούνταν για 3 μέρες, όμως διασώστες που προσπαθούσαν να τον βρουν, εντόπισαν τελικά τη σορό του, αναφέροντας ότι ο θάνατός του φέρεται να οφείλεται σε υποθερμία
Ο 14χρονος Paolo Sanches Carrasco που πέθανε πάνω στο ηφαίστειο 2
Ozzy Osbourne: «Ο Πρίγκιπας του Σκότους» που έφερε την ροκ μουσική στο φως – Tο τελευταίο «ευχαριστώ» στους θαυμαστές του
Ο Ozzy Osbourne δεν ήταν απλώς ένας μουσικός αλλά μια ολόκληρη εποχή, μια στάση ζωής, μια κραυγή που θα αντηχεί για πάντα - Η τελευταία φορά που τραγούδησε live και τα λόγια στους fans, 15 μέρες πριν πεθάνει
Ο Ozzy Osbourne 3
Η πίεση της κυβέρνησης Τραμπ οδήγησε σε παραίτηση την διευθύντρια ειδήσεων της δημόσιας ραδιοφωνίας των ΗΠΑ
το Κογκρέσο ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα την ακύρωση χρηματοδοτήσεων ύψους 1,1 δισεκ. δολαρίων που προβλέπονταν τα δυο επόμενα χρόνια για την Corporation for Public Broadcasting (CPB)
Μικρόφωνο ραδιοφώνου
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά βοήθεια από τη φυλακισμένη σύντροφο του Επστάιν – Αναμένεται να δώσει κατάθεση
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνησή του επιδιώκουν να διαχειριστούν την οργή ενός μέρος της βάσης τους, που τον κατηγορεί εδώ και δύο εβδομάδες για έλλειψη διαφάνειας στην υπόθεση του Τζέφρι Επστάιν
Φωτογραφία Αρχείου 2
Πέθανε ο θρυλικός Ozzy Osbourne σε ηλικία 76 ετών
Τα τελευταία χρόνια έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον - Ο «Πρίγκιπας του Σκότους» έφυγε από τη ζωή λίγο μετά την αποχαιρετιστήρια συναυλία του με τους Black Sabbath στο Μπέρμιγχαμ
Ο Ozzy Osbourne 23