Κόσμος

“Αστοχία” στην εκτόξευση δύο δορυφόρων Galileo – Δεν τέθηκαν στη σωστή τροχιά

Σε... λάθος τροχιά οι δορυφόροι. Κινδυνεύει να καθυστερήσει η λειτουργία του ευρωπαϊκού συστήματος πλοήγησης που έχει στόχο να ανταγωνισθεί το αμερικανικό GPS.

Δύο δορυφόροι του συστήματος Galileo, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν χθες με ένα πύραυλο Σογιούζ από τη Γαλλική Γουιάνα, δεν κατέστη δυνατό να τεθούν στην προβλεπόμενη τροχιά, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Areianespace, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να καθυστερήσει η λειτουργία του ευρωπαϊκού συστήματος πλοήγησης που έχει στόχο να ανταγωνισθεί το αμερικανικό GPS.
“Οι συμπληρωματικές παρατηρήσεις που συγκεντρώθηκαν μετά την απόσπαση από τον πύραυλο των δορυφόρων της αποστολής Soyouz VS09 για το Galileo FOC M1, φανερώνουν μια απόκλιση ανάμεσα στην τροχιά που επετεύχθη και αυτή που προβλεπόταν”, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Arianespace, στην οποία διευκρινίζεται ότι “διεξάγονται έρευνες”.
“Οι δορυφόροι τέθηκαν σε μια τοχιά πιο χαμηλή απ’ αυτή που προβλεπόταν τη στιγμή που αποσπάσθηκαν από τον πύραυλο. Μελετώνται οι επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει για τους δορυφόρους”, διευκρινίζεται από την Arianespace.
Έπειτα από μια αποστολή 3 ωρών και 48 λεπτών, οι δύο δορυφόροι Galileo Sat-5 και Sat-6 επρόκειτο να τεθούν σε κυκλική τροχιά σε ύψος 23.522 χιλιομέτρων. Επρόκειτο να είναι επιχειρησιακοί το φθινόπωρο, μετά τις πρώτες δοκιμές τους στο διάστημα, και να προστεθούν στους τέσσερις δορυφόρους που έχουν ήδη εκτοξευθεί, ενισχύοντας το σύστημα πλοήγησης που θέλει να αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε επίσης:
Ταξίδι στον πλανήτη Γη – 60 +1 φωτογραφίες απίστευτης ομορφιάς

Εκτοξεύτηκε ο ελληνικός δορυφόρος της NASA!

Η Google ετοιμάζεται να αγοράσει εταιρεία δορυφορικής απεικόνισης

Η Βόρεια Κορέα στις… φλόγες! Εντυπωσιακή φωτογραφία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο-μαμούθ στην πολεοδομία του Μιλάνου: Χτίζανε ουρανοξύστες με υπεύθυνες δηλώσεις αντί για άδειες
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, για την οικοδόμηση μοντέρνων «πύργων» αρκούσε μια απλή έγκριση της επιτροπής του δήμου - Ξύπνησαν μνήμες από την διαβόητη επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» της δεκαετίας του ’90
Ουρανοξύστης Bosco Verticale Μιλάνο
Στους 27 οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στο Μπαγκλαντές, τα 25 παιδιά - Η Τρίτη κηρύχθηκε μέρα εθνικού πένθους
Φοιτητές υπέστησαν πολύ σοβαρά εγκαύματα, 25 παιδιά και ο πιλότος είναι οι 26 από τους 27 επιβεβαιωμένους νεκρούς, ενώ ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους
Μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας του Μπαγκλαντές ερευνούν το σημείο μετά τη συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας σε κτίριο που ανήκει στην πανεπιστημιούπολη του Milestone School and College, στη Ντάκα του Μπαγκλαντές.
Πατέρας κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 9χρονη Ελληνοκαναδή κόρη του και πέταξε το πτώμα της σε λίμνη στη Νέα Υόρκη
Ο πατέρας της μικρής Μελίνας δήλωσε στις αρχές την εξαφάνισή της, ενώ λίγες ώρες μετά το παιδί εντοπίστηκε νεκρό στις όχθες της λίμνης George στη Νέα Υόρκη
Η 9χρονη Μελίνα Γαλάνη Φρατόλιν και ο πατέρας της, Λουτσιάνο Φρατόλιν που κατηγορείται για τον φόνο της