Ελλάδα

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται για τις μετεγγραφές στο υπουργείο Παιδείας!

Μόλις χθες το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του μας ενημέρωνε ότι: «Δυνατότητα μετεγγραφής σε Πανεπιστήμια - ΤΕΙ με μοναδικό κριτήριο την εισοδηματική κατάσταση των οικογενειών τους, θα παρέχεται στους επιτυχόντες του 2014». Όμως ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος, πιθανότατα δεν είχε ενημερωθεί....

Σήμερα, όταν ρωτήθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 αν για τις περιπτώσεις πολυτέκνων και τριτέκνων δεν θα ισχύει το εισοδηματικό κριτήριο είπε χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω!», αφήνοντας με το στόμα ανοικτό τους δημοσιογράφους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι:

Χθες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τις μετεγγραφές επιτυχόντων του 2014 σε Πανεπιστήμια – ΤΕΙ ισχύουν οι προϋποθέσεις του Νόμου 4264 Άρθρο 53, επιπλέον, όμως με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, θα παρέχεται η δυνατότητα μετεγγραφής με μοναδικό κριτήριο την εισοδηματική κατάσταση.

Και πιο αναλυτικά: «Ειδικότερα θα οριστεί το ποσό των 9.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας του επιτυχόντα. Ο αριθμός των επιτυχόντων που θα δικαιούνται μετεγγραφής, με βάση αυτό το κριτήριο, δεν θα ξεπερνά το 10% επί των εισαχθέντων στα Πανεπιστήμια –ΤΕΙ υποδοχής. Σε περίπτωση που ο αριθμός των δικαιουμένων μεταφοράς θέσεων (μετεγγραφής) είναι ανώτερος του ποσοστού του 10% μοναδικό κριτήριο κατάταξης θα είναι ο βαθμός εισαγωγής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δικαίωμα μετεγγραφής σε ΑΕΙ – ΤΕΙ με εισοδηματικό κριτήριο

Ριζικές αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών – Ανεβαίνει το εισοδηματικό όριο – Αδέλφια θα σπουδάζουν στην ίδια πόλη

Λοβέρδος: Διευρύνονται τα κριτήρια για μετεγγραφές φοιτητών – Μέχρι 3/7 τα αποτελέσματα των Πανελληνίων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πρεμιέρα» για το «βραχιολάκι» στο νοσοκομείο «Αγίοι Ανάργυροι»: Τι έδειξαν τα στοιχεία της πρώτης ημέρας
Το νέο σύστημα με το «βραχιολάκι» εφαρμόζεται μέχρι στιγμής πιλοτικά στα ΤΕΠ δύο μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, και συγκεκριμένα στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι»
Bραχιολάκι για τους ασθενείς στα ΤΕΠ
Η ανώνυμη καταγγελία στο «100» για το μωρό που παράτησαν οι γονείς του στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη - «Ακούγονταν κραυγές, όχι κλάμα»
«Όταν ο συνάδελφος πήρε στην αγκαλιά του τη μικρή, σταμάτησε το κλάμα, την κραυγή. Με έπιασε μία τρομάρα ακούγοντας το βρέφος να σπαράζει», αναφέρει ένας από τους αστυνομικούς που μπήκε στο σπίτι της οικογένειας
Σπίτι
2
Κίνηση στους δρόμους: Χάος στη Ποσειδώνος στο ύψος του «Σταύρος Νιάρχος» λόγω τροχαίου – Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό
Το τροχαίο έγινε στο ρεύμα προς Γλυφάδα και δημιούργησε ουρές χιλιομέτρων από το λιμάνι του Πειραιά έως την Καλλιθέα - Πού αλλού έχει κίνηση
Αυτοκίνητα
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
2